SPORI OPORAVAK

Zašto Modrić pauzira već tri duga mjeseca?

 Reuters

ZAGREB - Iako još uvijek nitko nema decidiran odgovor kada ćemo ponovno Luku Modrića gledati na travnjaku Premiershipa, povratak “hrvatskog Hefesta” jedva čekamo. I bok vatre(nih), i kovač uspjeha reprezentacije i Tottenhama, poput imena iz grčke mitologije kreator je hrvatskog nogometnog Olimpa. Zato su tri mjeseca bez Modrića dug period, neki već postavljaju pitanja “što je s njim, zašto toliko pauzira?”

- Sve ide redovnim tijekom, Luka će uskoro na teren - kaže dr. Boris Nemec, šef liječnika nacionalne vrste koji je s njime u stalnom kontaktu. Mnogi su se nadali da će brže odbaciti štake i pojuriti za loptom, no jedno su slatke želje Harryja Redknappa ili Slavena Bilića, dok je Hrvatska još bila u igri za Mundial, a drugo priroda ozljede koja traži vrijeme. Zato, koga god je golicala znatiželja može odahnuti, s Modrićem je sve u najboljem redu. Osim što ta fibula zahtijeva još ponešto dana. Ne samo da trči, radi i zahtjevnije treninge, vježba i s loptom, iako je udara s oprezom.

- Rendgen je pozitivan, no i dalje ga malo boli. Ne mogu precizno najaviti kad će se priključiti normalnom ritmu momčadi, ali pretpostavljam za desetak dana - ispričao je Nemec, dok se Luka nada što bržem uključenju: - Ništa konkretno ne znam, ali vjerujem da ću uskoro u puni trening.

Nemec pojašnjava:

- Njegov oporavak ide nešto sporije, ne zato što postoji poseban razlog, nego sve ovisi kako kost zarasta. Nekome brže, nekome sporije. Budući da je prijelom posljedica udarca, zacijelo su i mišići malo dobili.

Vižljast i brz, Modrić je često vješto izbjegavao protivničke nasrtaje i teže ozljede nisu ga mučile. Osim čuvenog “skakačkog koljena”, igrao je bez problema i stanki. Prvi put se u profesionalnoj karijeri suočio s ozbiljnim prekidom. Ali svemu jednom dođe prvi put... Vježba samostalno, koliko mu prag boli i liječnici dopuštaju. Pod svjetla reflektora mogao bi sredinom prosinca. Tottenham u subotu 12. prosinca igra doma protiv Wolverhamptona, a u srijedu 16. dočekuje na White Hart Laneu Manchester City. U jednoj od tih utakmica, ili rundu kasnije kad odlaze k Blackburnu.

- Nakon što se priključi sastavu, koliko će mu još vremena trebati da bi zaigrao ovisi o fizičkoj pripremljenosti. Možda dodatnih desetak dana - ocjena je Nemeca.

S obzirom na Eduardova iskustva, može li i Luka, iako je kraće pauzirao, imati problema s mišićima?

- Savjetovao sam mu da se ne zaliječe, da ne krene 150 na sat. Mora postupno pojačavati ritam.

Izvan travnjaka je od 4. kola Premiershipa, od 29. kolovoza, kada je stradao u duelu s Bowyerom u utakmici s Birminghamom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:41