NABRAJAO MU POGREŠKE

Zamalo tučnjava na seminaru: Širić spriječio obračun Šuprahe i Marića!

Zbog očajne arbitraže Brune Marića u Parku mladeži nastardao je automobili Alojzije Šuprahe, a splitski sudac isto tako pet dana nije mogao šetati gradom.
 Ante Čizmić/CROPIX

Da je na seminaru prvoligaških sudaca ovog četvrtka u Varaždinu bilo više nego burno, saznali smo dan kasnije iz nekoliko autentičnih, premda "skrivenih" izvora.

Doznajemo da je član Komisije Alojzije Šupraha ogorčeno kritizirao suca Brunu Marića zbog niza propusta na nedavnoj utakmici Split - Hajduk 1:1. Najoštrija reakcija svodi se na jednu rečenicu: Ne možeš i ne smiješ Hajduka krasti nasred Splita!

Navijači poljudske momčadi bili su toliko ogorčeni da je čak stradao Šuprahin automobil, na kojem su itekako vidljivi tragovi nečijeg ključa. Da se ne govori o tome kako barem pet dana nije smio u neke od gradskih kafića da se ne suoči s razočaranom publikom. Čujemo da je Mariću u Varaždinu rečeno kako je u spomenutom susretu jedan klub oštećen više nego bilo koji u 20 godina 1. HNL. Zamjera mu se čak četiri previda koja su izravno utjecala na rezultat:

1. pogodak Splita je neregularan budući da lopta prigodom slobodnog udarca iz kojeg je nastala akcija za izjednačenje nije mirovala;

2. trebalo je isključiti domaćeg stopera Križanca zbog udarca kopačkom u grudi suparnika;

3. dakako da je bio jedanaesterac za Hajduk a ne kontrafaul za Split;

4. nije dvojbeno da je pomoćni sudac Saša Fegeš poništio regularan gol Ivana Lendrića u samoj završnici dvoboja.

Kažu da je prekjučer Marić energično odbacivao sve optužbe, da je u dvorani nastala prava mala, pa i velika, svađa, tako da je morao intervenirati šef Širić. Javna je tajna da je Marić ostao na prvoligaškoj listi usprkos toga što se u građanskoj parnici sudi s HNS-om, da ga štiti Dinamov izvršni predsjednik Zdravko Mamić i da, informiraju iz sudačkih redova, nikad nitko nije imao odvjetnika, nitko osim Marića - brani ga Vladimir Gredelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:48