GOSTI NA POLJUDU

Vulić: Nama bi bod na Poljudu bio velik kao Eiffelov toranj

 Ranko Šuvar / Cropix

SPLIT - Nama bi bod bio veliki kao Eiffelov toranj. Hajduk je apsolutni favorit, a mi ćemo pokušati iskoristiti svaku šansu koja nam se ukaže - rekao je Zoran Vulić, trener Istre 1961, uoči prvenstvene utakmice s Hajdukom u srijedu (18 sati) na Poljudu.

Vulić je s Hajdukom osvajao trofeje, a danas pokušava spasiti klub iz Pule da ne propadne u drugoligašku konkurenciju.

Zasad mu ide dobro. U šest utakmica ostvario je tri pobjede, dva remija uz jedan poraz, osvojio je 11 bodova i podigao Istru do sigurne zone.

Vulić ističe da je njegovoj momčadi svake sljedeća utakmica bitka za goli život. Ova je posebna jer će prvi put zaigrati protiv Hajduka i svog bivšeg učitelja Stanka Poklepovića.

S kakvim osjećajem dočekuje utakmicu protiv Hajduka, pitali smo Vulića koji je ranije stigao u Split, a s momčadi će biti u karanteni u Sinju.

- Naravno da je poseban osjećaj kada se zna koliko sam vezan uz Hajduk, kao bivši igrač i trener koji je prošao sve živo, i lijepe i grube trenutke. Danas sam na drugoj strani, kao profesionalac učinit ću sve da moja momčad postigne što bolji rezultat.

• Kakav doček priželjkujete?

- S navijačima sam uvijek imao prisan odnos, s upravama je priča bila nešto drugačija. Očekujem pozitivnu atmosferu.

• Kako ćete se suprotstaviti Hajduku?

- Nećemo doći s idejom da se branimo svih devedeset minuta jer bi to bilo pogibeljno protiv Hajduka. Kao što bi bila katastrofa otvoriti se i napasti jer nemamo takvu kvalitetu. Više nam odgovara igrati u gostima, takva nam je momčad. Čekat ćemo svoju šansu uz maksimalan angažman, vjerujem da se možemo oduprijeti Hajduku. Ne gajim iluzije, ali nećemo istrčati na Poljud s bijelom zastavom.

• U borbi za opstanak svaki vam je bod važan, a Hajduk s druge strane nije odustao od utrke za drugo mjesto...

- Individualna kvaliteta na strani je Hajduka. Poklepović ima momčad koja je odlična prema naprijed, ima veći izbor pravih igrača, svaki od njih može odlučiti ovakvu utakmicu. Ako zaustavite Ibričića, tu je Anas Sharbini, ako ne ide Tomasovu, onda stvari rješava Tilčinović ili Cernat... Ako imaju svoj dan, svakome mogu zabiti dva, ti gola.

• Čeka vas Špaco Poklepović koji vas je trenirao u Hajduku.

- Špacu izuzetno cijenim kao odličnog trenera i osobu. Bio sam protiv kada su ga potjerali iz omladinske škole, a on je sada svojim radom i znanjem dokazao da zaslužuje biti trener Hajduka.

• S kojim biste rezultatom bili zadovoljni?

- Idealno bi bilo ne izgubiti, ali teško mi je davati takve prognoze. Najvažnije je da se ovaj moj rad u Istri, gdje sam došao pomoći, iskaže na kraju prvenstva i da osiguramo opstanak - zaključuje Vulić.

Istra zadnji put smijenila Vulića s klupe Hajduka

Zanimljivo da je Istra zadnji put gostovala na Poljudu 7. travnja 2007. I pobijedila je sa 1-0 golom Radasa, a tadašnji trener Hajduka bio je upravo Zoran Vulić koji je nakon tog poraza podnio ostavku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 15:48