SLAVLJE HAJDUKA

Vukušić zabio četiri komada Glavicama, povratak Pelaića

Momčad Stanka Poklepovića u prvom poluvremenu je zabila čak pet komada
Glavice, 170210.Nogometni stadion u Glavicama.Pripremna utakmica izmedju NK Glavice - NK Hajduk.Na fotografiji: Ante Vukusic (Hajduk).Foto: Mario Todoric / CROPIX
 Mario Todoric / CROPIX

Gostovanje Hajduka u njegovoj Cetinskoj krajini inspiriralo je mladog Sinjanina Antu Vukušića koji je u uvjerljivoj pobjedi kombinirane momčadi “bijelih” nad lokalnim četvrtoligašem Glavicama zabio čak četiri pogotka, piše Slobodna Dalmacija.

Već nakon 16 minuta Splićani su u u prvom gostovanju u Glavicama nakon 1992. godine vodili 3:0, pa su se kidali kladioničarski listići s uplatom na tip 1 (koeficijent 14,5!). Borbenim domaćinima pogodak Šandrića ipak je malo dao krila.

- Da Vuka igra za nas mi bi vodili! - Čulo se u tim trenucima s tribina.

Nastavio je u tim trenucima, kao i cijeli susret, grmiti s klupe Špaco Poklepović , a Splićani su s još tri pogotka stigli do uvjerljivog slavlja.

U drugom poluvremenu tempo susreta odigranom po neravnom ali iskoristivom travnjaku ipak je malo pao. Osim četverostrukog strijelca Vukušića istaknuli su se dvostruki asistenti Oremuš i Cernat, te Jozinović s asistencijom i efektnim pogotkom iz voleja, ujedno i najljepšim trenutkom susreta.

- Ova utakmica trebala nam je poslužiti kao test za igrače koji su nam neophodni u drugom dijelu prvenstva, Pandžu, Vukušića, Jonjića, Oremuša, Ljubičića, Cernata, Jozinovića, Tomića... Zadovoljan sam onim što smo u ovom susretu pokazali. Bilo je dobrih poteza i prekrasnih pogodaka. Namjera nam je bila da igrači dobiju svih 90 minuta susreta. Zadovoljan sam i onim što su pokazali rekonvalescenti Pelaić i Aračić – rekao je nakon susreta Hajdukov trener Poklepović.





Posljednja dvojica koje je Poklepović spomenuo ovo je bio prvi susret za Hajduk nakon dugih pauza zbog ozljeda. Pelaiću je ovo bio prvi susret nakon 22 mjeseca, a Aračiću nakon pola godine.

- Napokon prava utakmica! Sve mi je bilo malo čudno, u početku me čak hvatala i nervoza. Nisam bio svjestan kako mi je ovo prva utakmica, ali ipak je brzo sve došlo na svoje. Zadovoljan sam kako je sve prošlo, a najvažnije je da smo dobro odigrali i pobijedili – rekao je nakon susreta nasmiješeni Pelaić.

U ovom susretu Poklepović od igrača koje je planirao koristiti nije mogao računati na Duju Čopa koji je prijavio lakšu ozljedu. Nogometaši Hajduka danas će odigrati novi prijateljski susret protiv trećeligaša Primorca u Biogradu.

GLAVICE - HAJDUK 1-6

GLAVICE – Stadion NK Glavice. Gledatelja 800.

Sudac: Ivan Balić (Split).

Crveni karton: Branimir Banić (Glavice) 36. minuta, udaranje laktom protivničkog igrača (umjesto njega u 41. minuti ušao je Jakša Dedić Lokma).

Strijelci: 0:1 Vukušić (4), 0:2 Vukušić (10), 0:3 Vukušić (16), 1:3 Šandrić (18), 1:4 Zulim (30), 1:5 Jozinović (35), 1:6 Vukušić (62).

Najbolji igrač: Ante Vukušić (Hajduk).

Glavice: Labrović, Bilobrk, Kelava, Glavinić, P. Romac, Šandrić, Putnik, Z. Romac, Banić, Matas, Putnik, (još su igrali: Dedić Lokma, Cvrlje, Poljak, Bazina, Buljan, Ivković, Vuleta, Grgić, Maras).

Hajduk: Tomić, Pelaić, Jonjić, Pandža, Aračić, Oremuš, M. Ljubičić, Cernat, Jozinović, Vukušić, Zulim, (još su igrali: Čavar, Penić, Asanović).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 01:47