HRVATI O MESSIJI

Vukojević: Lomiš Messija cijelo vrijeme, a on se osveti golom u 86. minuti

Hrvatski reprezentativci Vukojević i Srna obnovili su sjećanja na dvoboje s Leom Messijem u Ligi prvaka i Superkupu
 Reuters

ZAGREB - Dugo je mobitel Ognjena Vukojevića zvonio. I to nekoliko puta. Javio nam se poslije jutarnjeg treninga. Nije bilo potrebno dodatno objašnjenje.

- Zovete me zbog Messija?

Naravno. Sjetili smo se kako je naš reprezentativac imao 180 minuta okršaja s Argentincem u Ligi prvaka. U obje utakmice Dinamo Kijev ostao je praznih ruku, a krvnik im je bio, kakvog li iznenađenja, Lionel Messi.

- Nakon što nam je zabio u prvoj utakmici, u Kijevu smo se dobro držali do 86. minute. Tada je uzeo loptu, nanizao par igrača, izborio slobodnjak koji je pretvorio u pogodak i izbacio nas iz Lige prvaka - obnovio je Ogi sjećanja na susret s Argentincem.

- Čudo. Uvjerljivo najbolji nogometaš s kojim sam imao prilike igrati - smatra Vukojević, kojeg je posebno impresionirala lakoća s kojom Argentinac prolazi kroz obrane suparnika. - Ta lopta kao da mu se lijepi na nogu. Desnu ili lijevu, nema veze. Nevjerojatno. Znaš da će ući s desne strane u sredinu, a ne možeš mu ništa.

Lionel Messi priča je dana u cijelome svijetu. Nije bilo drukčije niti u trening kampu Dinama iz Kijeva.

- Baš smo pričali kako nije tipičan Argentinac. Lupaš ga po nogoma od prve minute, stalno tražiš način da ga isprovociraš, ali... Nula bodova. On se nakon faula digne, nasmije se i otrči dalje bez riječi. I onda ti odgovori u 86. minuti tako da ti uvali gol. Previše je moćan i ima čelične živce. I Darijo Srna iz prve ruke može posvjedočiti o genijalnosti Lea Messija, ali i prgavom karakteru jer se s Argentincem našao u klinču pa ga je i udario glavom. Prije dvije sezone Srnin Šahtar bio je u grupi s Barcelonom u Ligi prvaka.

- Messi je ušao s klupe za pričuve i sam nam je zabio dva gola. Taj poraz stajao nas je drugog kruga - prisjetio se Srna.

Još bolnije iskustvo protiv Messija Srna je imao u Superkupu 2009. godine. Meč je odlučen u produžetku, Messi je asistirao Rodriguezu za odlučujući gol.

- On igra s takvom lakoćom kao da je nogomet najlakša igra na svijetu. Ali kad krene u prodor, nemoguće ga je zaustaviti - kaže Srna, dok smo kod njegova sugrača u reprezentaciji provjerili kako trener priprema momčad za Messija. Valerij Gazajev pokušao je dupliranjem.

- Vezni igrač imao je zadatak natjerati ga na bok, a stoper ga je čekao s namjerom da odmah napravi lagani prekršaj. Jer, kad Messi primi loptu, okrene se i ode jedan na jedan, ostaje ti samo nada da će promašiti gol. A to je rijetkost - zaključio je Vukojević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:46