NISU KAO MODRIĆ, ALI...

Vukojević: Hrvati bi trebali više cijeniti agresivne veznjake...

Mali je Radošević jako zanimljiv. Imali smo mi Leku, Pokrivača, koji su to dobro odrađivali, sada je od mlađih u perspektivi zanimljiv Ademi, meni se dopada Alen Pamić

Ima li Hrvatska kronični manjak agresivnih veznih igrača, po starinski zvani 'halfovi', koji su trkom i agresivnošću omogućavali opstojnost tzv. umjetnika sredine terena?

- Agresivne veznjake koji će biti ključni u defenzivnim zadacima ne cijeni se dovoljno. Možda zato neki igrači koji imaju slične karakteristike u nas ne dobivaju na pažnji. A trebali bi. U svakoj europskoj momčadi primijetit ćete odmah takav profil igrača po tome što, nakon atraktivnih napadačkih poteza i golova, publika s najvećim odobravanjem isprati njihovu požrtvovnost - kazao nam je prije desetak dana Ognjen Vukojević.

Što Ogi kaže o defenzivnim veznim igračima?

- Nije moje da govorim tko je ili nije za reprezentaciju, ali mislim da u Hrvatskoj imamo igrača koji su perspektiva na tim pozicijama. Mali je Radošević pozvan i sigurno da je jako zanimljiv. Imali smo mi Leku, Pokrivača, koji su to dobro odrađivali, sada je od mlađih u perspektivi zanimljiv Ademi, meni se dopada Alen Pamić, iznimno me se dojmio moj Bjelovarac Čanađija, koji je protiv Athletic Bilbaa u dresu Slavena Belupa, iako mu je tek 18 godina, pokazao kako može ravnopravno pratiti ritam europskih igrača. Ima i drugih, samo im treba dati više povjerenja i ne zviždati odmah jer ne dodaju loptu kao primjerice Modrić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:42