MLADE HRVATSKE NADE

Vukčević je HNS-u zanimljiviji od Sertića

 AFP

Gregory Sertić polako izlazi iz mode u Rusanovoj 13, nogometna diplomacija Vlatka Markovića polako prestaje plesti mrežu za mladog ‘trikolora’ i okreće se Borisu Vukčeviću . Suigrač Joe Šimunića u Hoffenheimu procijenjen je kao igrač budućnosti kojeg bi valjalo privesti majčici domovini, ali to neće biti lak posao.

- Osobno sam se angažirao oko Vukčevića, no situacija nije jednostavna. On je već igrao za mladu njemačku reprezentaciju. To nije nepremostiva prepreka, međutim moramo poštivati proceduru. Nema dvojbe da je riječ o velikom potencijalu - objašnjava Ladić.

Izbornik ‘mladih’ veseli se zahtjevnom ispitu u Reimsu. Kaže da su nas Francuzi poželjeli za suparnika kada su vidjeli da raste rejting Ladićevoj momčadi koja je pobijedila Norvešku, Srbiju i Slovačku.

- Sretan sam što možemo odigrati ovakvu utakmicu, ipak su Francuzi svjetska velesila u radu s mladim igračima.

Ladić je osvježio momčad nekolicinom novih lica jer je u dogovoru s Bilićem prepustio Lovrena i Rakitića A-vrsti, dok zbog ozljeda ne može računati na Šimića, K. Ljubičića i Palića. Pozivnicu je dobio Varteksov Roberto Punčec, karlovački playmaker Zvonko Pamić, koprivnički napadač Tepurić te zagrebaš Damir Šovšić koji je tek prije dva mjeseca dobio hrvatsku putovnicu.

Ladićevih 20 za Reims

Za dvoboj s mladom francuskom reprezentacijom (Reims, 2. ožujka) Dražen Ladić poslao je pozivnice dvadesetorici igrača. Na popisu su: Kelava, Antolović (vratari), Vida, Tomečak, Jozinović, Špičić, Maloča, Kokalović, Barbarić, Punčec, Jajalo, Badelj, Ozobić, Školnik, Z. Pamić, Šovšić, Oremuš, Perišić, Tepurić i Kalinić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:32