JADRANSKI DERBI

VUKAS U DRAMI UOČI KANTRIDE 'Ranilović brani umjesto Kalinića, ali od kukanja nema ništa...'

'Dodatnih problema imamo s Maglicom koji je dobio udarac i neće konkurirati za sastav'
 Bozidar Vukicevic / CROPIX

U zaostalom susretu 20. kola Prve HNL Hajduk je u srijedu (17 sati) gost Rijeke na Kantridi. Prvotno je utakmica trebala biti odigrana 7. veljače, ali je zbog vremenskih neprilika i problema oko osiguranja susreta prebačena prvo za dan poslije, pa zatim konačno i za 18. veljače.

Prije polaska momčadi prema Rijeci pred novinare je izašao trener Hajduka Hari Vukas. Treća je to utakmica mladog trenera na klupi "bijelih" od ostavke trenera Igora Tudora. Dosad Vukas ima stopostotni učinak, Hajduk je upisao pobjede protiv Vinogradara u gostima kupu i Slaven Belupa na Poljudu u prvenstvenom ogledu.

- Već smo jednu pripremu za utakmicu protiv Rijeke imali, trebala nam je to biti prva utakmica drugog dijela sezone. Sada smo ih dodatno snimili. Najbitnije nam je da se regeneriramo od nedjelje, utakmica protiv Slaven Belupa je bila teška – rekao je na presici Vukas.

Izuzev odlazaka Milića, Bradarića i Kouassija Hajduk je ostao i bez plejade ozlijeđenih igrača. Ponovno je dug niz igrača koji neće moći nastupiti.

- Još nije zdrav Mezga, dodatnih problema imamo s Maglicom koji je dobio udarac i neće konkurirati za sastav kao ni vratar Kalinić koji je virozan – referirao je Vukas.

Tko će braniti?

- Naš rezervni vratar Ranilović.

Potom je Vukas govorio o Rijeci.

- Klub se stabilizirao s financijskom injekcijom. Imaju kvalitetnog trenera, dobru atmosferu. Čeka nas kao i uvijek vrući teren. Nemaju više u sastavu Kramarića, Kvržića, Jajala, Moises je ozlijeđen, ali doveli su na njihova mjesta četiri-pet novih vrlo kvalitetnih igrača.

Hajduk i Vukas su s te strane u kudikamo težoj situaciji. Na ionako tanak kadar nadovezale su se ozljede.

- Svaki trener teži da ima što bolje igrače, da što bolje pripremi utakmicu. Oni su u takvoj situaciji da mogu dovesti te igrače, da odlaske nadomjeste na pravi način, Oni su to u mogućnosti, mi nismo, to nije ugodno. Ali od kukanja nema ništa, treba izvući maksimum iz svega – naglasio je Vukas.

Čime bi bio zadovoljan?

- Prvo bih bio zadovoljan da se ostvare naše zamisli, ono što želimo odigrati, a onda i da ostvarimo pozitivan rezultat.

Remi?

- Smatramo da je to za nas također pozitivan rezultat.

Prvo nagli Tudorovo odlazak, pa zatim i predugo čekanje na novog trenera utječe svakako i na atmosferu među igračima?

- Koliko god oni to sakrili, sigurno je da djeluje. Moje razmišljanje je vezano samo za prvu sljedeću utakmicu. Za sada to dobro ide. Vidjet ćemo što donosi budućnost – rekao je Vukas.

Dosad je učinak pod Vukasom maksimalan, dvije pobjede iz dvije utakmice.

- Zadovoljan sam dosad, pobjeda u prvenstvu, dobar rezultat u kupu. To je dobro da igrači u nastavak sezone mogu ući što rasterećeniji.

Hajduk će nakon Rijeke produžiti za Zagreb, tamo će dočekati subotnju utakmicu protiv Lokomotive. Znači li to da Vukas vodi "bijele" i protiv Lokomotive, izravnog konkurenta u borbi za treće mjesto?

- Zbilja na tu temu nemam reći ništa novo. Ja sam tu u pripremi utakmice. Maksimalno se pripremamo za prvu sljedeću utakmicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:51