TRANSFER IZ SNOVA

VUČEVIĆ VJERUJE U HALILOVIĆA 'Barcelona uvijek ciljano kupuje igrače, Alen bi se mogao dobro uklopiti'

Kad sam ja odlazio u Barcelonu, bila su neka druga vremena. Sad su se granice poprilično pomaknule. Tržište danas traži mlade igrače - kaže sportski direktor Hajduka
 Vladimir Dugandzic / CROPIX

Po onome kako stvari sada stoje, vrlo je izgledno da Alen Halilović od ljeta odjene Barcin dres, majicu kluba za koji uostalom i navija. Ako se to dogodi, kako će se snaći na Camp Nouu?

To pitanje postavili smo sportskom direktoru Hajduka Goranu Vučeviću, koji je svojevremeno također oblačio dres velikoga katalonskog kluba.

- Meni je jako drago čuti da je Barcelona zainteresirana za jednog našeg igrača . Kad sam ja odlazio u Barcelonu, bila su neka druga vremena. Sad su se granice poprilično pomaknule. Tržište danas traži mlade igrače. Mi u Hajduku također imamo upite za mlade momke. Ja mislim da nije dobro kad tako mladi igrači odlaze.

Vučević je u Barcelonu stigao sa 21 godinom.

- Za mene bi bilo mnogo bolje da sam tada, kad sam došao u Barcelonu odmah otišao na posudbu. U moje vrijeme u Barceloni su igrala četiri stranca. Za mladog igrača je mnogo bolje kad ga klub kupi i da na posudbu, ako misli da neće igrati.

Veli da ga ljuti kad ga se danas uspoređuje s nekim mladim talentiranim igračima.

- Istina, ja sam iz Hajduka otišao u Barcelonu kao talent, ali sam iza sebe imao dvije jugoslavenske lige, imao sam iza sebe ono natjecanje Slobodna Hrvatska te sam otišao kao najbolji igrač Hrvatske lige! Praktički sam imao četiri godine kvalitetnog igranja prije odlaska u Barcelonu.

Je li vam bilo teško kad ste došli u tako veliki klub?

- Da i ne. Bitno je koliko si čist u glavi te kako ćeš se što prije adaptirati. Vrlo je važno poznavanje jezika, najvažnije je što prije naučiti španjolski. Ali znate što? Kad Barcelona kupuje igrače, uvijek kupuje ciljano. Mislim da će se Halilović, ako se transfer realizira, vrlo lako uklopiti u sustav Barcelone!

Sad valja čekati kad će se definirati dogovor o konačnim pregovorima dvaju klubova o odlasku najvećeg talenta hrvatskog nogometa u legendarni katalonski klub.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:22