ŠEF OMLADINSKE ŠKOLE

VUČEVIĆ PORUČIO 'Hajduk će imati 30-ak skauta koji će dovoditi samo najbolje na Poljud!

U bogatoj povijesti promašaja Splićanima su pobjegli najveći biseri poput Bobana i Modrića
 Vladimir Dugandzic / CROPIX

Svako talentirano dijete iz Dalmacije želimo najprije vidjeti na Poljudu da bismo ocijenili je li kvaliteta za Hajduk, kaže šef Hajdukove struke Goran Vučević predstavljajući ambiciozan projekt koji bi trebao biti temelj sportskog razvoja kluba.

Vučević je osmislio projekt kojim bi se Hajduk trebao jače povezati s dalmatinskim klubovima, što je njegova prirodna baza iz koje su izišli nebrojeni talenti i neki od najvećih hrvatskih nogometaša.

Ali ta suradnja trebala bi postati obostrana, da Hajduk prestane samo uzimati, nego da nešto i vrati u zamjenu za talente koje crpi iz klubova u Dalmaciji. To je ključ uspješnosti ove priče.

Plaća po učinku

Hajduku su pobjegli neki od najvećih bisera, od Zvone Bobana do Luke Modrića. Odlaze mladi igrači i danas, i to ne samo u Dinamo, nego u inozemstvo, kao tinejdžeri poput Livaje ili najnovijeg Ante Blaževića koji je umjesto ugovora s Hajdukom izabrao inozemstvo. Posljednjih godina u Dalmaciji su sve prisutniji Dinamovi skauti.

- Mi ne možemo zabraniti Dinamu da ima svoje skaute i zapravo nas ne zanima što Dinamo radi. Hajduk će napraviti skautsku mrežu kojoj će na čelu biti naš glavni skaut Nenad Pralija. Ta mreža će brojati tridesetak ljudi. Oni će za nas pronalaziti talente, a bit će plaćeni po učinku. Želimo da najbolji završe u Hajduku - objašnjava Vučević.

Traži se investitor

Hajduk će se truditi osigurati najbolje uvjete za razvoj mladih nogometaša, a Vučevićev plan uključuje uz infrastrukturne uvjete (terene i sl.) suvremeni medicinski centar, klupski hotel te u perspektivi čak i privatnu školu za mlade nogometaše. Novac bi se pokušao osigurati preko investitora ili javno-privatnih partnerstava.

Hajduk jedini izlaz vidi u Omladinskoj školi (vodi je Srđan Andrić), a Vučević želi uključiti u tu priču i trenere poput Stanka Poklepovića, Ivana Gudelja, Zorana Vulića i druge, da svatko na svoj način pomogne klubu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 17:39