KLUPSKA SURADNJA

VUČEVIĆ NA SASTANKU SA ZUBIZARRETOM Direktor u Barceloni traži pojačanja za Hajduk

 Vladimir Dugandzic / CROPIX

Goran Vučević, sportski direktor Hajduka, boravi u Barceloni, to je taj trenutak što ga je najavio, da će se u ožujku sastati s Andonijem Zubizarretom, svojim kolegom iz Barcelone, nekadašnjim vratarom i suigračem, a danas sportskim direktorom Barcelone, e da bi razgovarali o suradnji dva kluba. Ima ih što povezati... Zajedno su igrali, a Barcelona je bila na proslavi 100. rođendana Hajduka.

Sad Hajduk traži puteve dublje suradnje, Vučević i Zubizarreta će razgovarati sigurno i o "razmjeni dobara", zašto bi bilo isključeno da neki mladi iz La Masije dođe u Poljud...

Istina, ima Hajduk iskustava takve suradnje već s ...Fluminenseom, sanjarilo se i o nastupu u Rio de Janeiru, Patinho i Cassio čak su i bili u Hajduku i kandidirali za prvu momčad, ali se nisu nametnuli, u Poljudu su u ta doba objavili kako će Hajduk istrčati na pravu Maracanu, da će treneri u Brazil na nauk. No, ništa od toga.

Suradnje klubova se sklapaju, neka zaživi bolje, neka ...nikako. Goran Vučević je s Marinom Brbićem već obavio u siječnju preliminarne razgovore s Juventusom, sad će i s Barcelonom, pa čekamo da nas upozna i sa smjernicama, možda i detaljima tih korisnih razgovora.

A prigoda za sastanak je – generalni skup predstavnika članova Udruženja europskih nogometnih klubova, tzv. ECA. Dvojica su hrvatskih predstavnika, Hajduk i Dinamo, Vučević sudjeluje u radu tog "ansambla"; ponajbolji klubovi, sudionici europskih natjecanja iz svake zemlje sjede na dvodnevnim seminarima i raspravama kako bi UEFA natjecanja mogla učiniti boljima, korisnijima, unosnijima. I još o - transferima, na dnevnom redu je studija "o sustavu transfera nogometaša u Europi".

Za Hajduk nam se čini važnije što će reći Vučević i Zubizarreta, od samog simpozija kojem predsjedava Karl Heinz Rummenigge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:44