NASLJEDNIK REDONDA

VIDEO: ZIDANE JE ZASLUŽAN ZA MODRIĆEV GOL Luka vježba udarce s legendarnim Zizouom

Ancelotti je u Modrića pomalo zaljubljen, on je peti Realov igrač po minutaži i odigranim utakmicama

Luka Modrić definitivno je jedan od ‘lieblinga’ Realovog trenera Carlo Ancelottija. Talijanski strateg na klupi ‘kraljevskog kluba’ našeg reprezentativca smatra jednim od najvažnijih ‘kotača zamašnjaka’ Realove momčadi. Pokazuje to Modrićev učinak, konkretnije rečeno, Modrićevi nastupi u Realovom dresu u dosadašnjem dijelu sezone.

Ancelotti ga obožava

Modrićev primarni posao, naravno, nije postizanje golova i u tom se smislu on ne može uspoređivati sa Cristianom Ronaldom (dosad čak 31 pogodak) ili Karimom Benzemom (12 golova), no u svakoj drugoj kategoriji Luka je u Realovom ‘top five’.

- Luka Modrić odrađuje vrlo dobar posao. Zajedno s Xabijem Alonsom daje ravnotežu momčadi, ofenzivno i defenzivno - u tom je smislu Ancelotti pohvalio Hrvata nakon što je Real pobijedio Kopenhagen u Ligi prvaka, u utakmici u kojoj je Luka zabio fenomenalan gol koji je utišao i oduševio čak i najveće dosadašnje kritičare.

- Pogodak koji je postigao jasno pokazuje koliko Luka uživa u Realu i koliko je u momčadi dobra atmosfera. Njegova visoka cijena nije bila opravdana u prvoj sezoni, no u drugoj je pokazao da je on pravi čovjek za Real. Predsjednik Florentino Perez nekad je bio skeptičan, a sad je oduševljen - pohvalila je Modrića madridska Marca.

Istina je, Ancelotti je u Modrića pomalo zaljubljen, on je peti Realov igrač po minutaži i odigranim utakmicama. Od njega su korišteni više tek Pepe - u 23 utakmice sa 2025 odigranih minuta, zatim Cristiano Ronaldo (22/1943), Sergio Ramos (25/2003) i Karim Benzema (24/1736). Lukin je dosadašnji učinak - 23 nastupa i 1629 odigranih minuta.

I tu se Marca opet postavila pokroviteljski:

- Modrić je odličan pucač i strijelac s distance. To ga ne sprečava da i dalje uporno trenira. Jedno od objašnjenja za eurogol na Parkenu je i činjenica što sa Zinedineom Zidaneom trenira udarce izvan 16 metara. To je jedan od golova koji će ući u uži izbor za najbolji u sezoni.

- Kao i ostala četiri dosad postignuta pogotka u dresu Reala - navodi dalje Marca - i ovaj je postignut udarcem ‘izvan boxa’. To ne može biti slučajno. Sjećate se slične majstorije na Old Traffordu kad je Modrić zabio i omogućio preokret protiv Uniteda?!

Poput Redonda

Iako će mnogi reći da bi Modrić mogao i morao zabijati više, Španjolci su sasvim zadovoljni njegovim učinkom i realizacijom:

- U dosad odigrane 73 utakmice za Real, Luka je izjednačio rekord legendarnog Fernanda Redonda. Argentinac je u 228 utakmica zabio također pet pogodaka...

Odveo Hrvatsku na SP

Ako su mu zadovoljni poslodavci, tome ništa ne treba dodavati. Iako - Luka bi i nas zaista poprilično razveselio kada bi i za reprezentaciju zabio poneki gol više. Otkad je 2006. zaigrao za ‘vatrene’, Luka je u 72 utakmice zabio osam pogodaka. Tek nešto više nego u otprilike istom broju nastupa za Real.

- Doveo je Hrvatsku na Mundijal. Prvenstvo otvara protiv domaćina Brazila - tom se rečenicom u Marci zaključuje hvalospjev o našem igraču.

Mi možemo tek dodati - neka im zabije gol kakav je ‘darovao’ Kopenhagenu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:36