CITY PRED ISPADANJEM

VIDEO: ZAMALO ČUDO U MARIBORU Slovenci propustili srušiti Chelsea, Srna strijelac za Šahtjor!

Luka Zahovič je kod 1-0 za Maribor promašio okvir gola s tri metra udaljenosti, ali je kod rezultata 1-1 Handanovič obranio jedanaesterac Edenu Hazardu
 AFP

Miris senzacije širio se mariborskim Ljudskim vrtom sve do 72. minute kada je Nemanja Matić s gol-crte ugurao loptu u mrežu “vijola” i tako poništio pogodak Agima Ibraimija s početka drugog dijela. Nakon što su neokrznuti prošle kroz neke opasne zavoje u prvom poluvremenu, Mariborčani su na startu drugog dijela dočekali svoju priliku kada je makedonski reprezentativac majstorski pogodio Čechov kut s vrha kaznenog prostora.

Imao je potom Maribor i sjajnu priliku za 2-0, ali nakon toga se Chelsea probudio i Hazard, Costa i društvo opsjedali su kazneni prostor Handanovića. Izjednačili su nakon kornera, u 85. minuti stigli i do jedanaesterca, ali je tada golman Handanovič obranio udarac Hazardu i donio svojoj momčadi treći bod u skupini. Sporting se, pak, uključio u borbu za drugo mjesto nakon što je minus protiv Schalkea (strijelac Choupo-Moting) okrenuo u uvjerljivu 3-1 pobjedu.

Dva tjedna nakon brodoloma protiv Bayerna, Roma je na Allianz Areni istrčala s opreznijim gardom što je bilo dovoljno samo za podnošljiv poraz (strijelci Ribery i Goetze). Izvjestan poraz “vučice” u Muenchenu trebao je poslužiti kao pozivnica Manchester Cityju da se pobjedom protiv CSKA uključi u borbu za drugo mjesto u skupini. Pellegrinijevi nogometaši su, međutim, još jednom u Ligi prvaka ostali samo “građani drugog reda” nakon 1-2 poraza. Utakmica jedva da je krenula a na spavanju je domaćina uhvatio napadač Seidou Doumbia, koji je nakon skraćenog kornera glavom matirao vratara Harta.

Svojim “trademark” pogotkom iz slobodnjaka preko živog zida Yaya Toure ubrzo je vratio stvari na početak, ali nakon toga je City ponovno počeo kašljucati pred suparničkim vratima i ostavljati golo prostranstvo suparniku za razvijanje brzih kontri. Iz jedne takve u finišu prvog dijela ponovno je poentirao Doumbia. U nastavku smo umjesto kiše golova vidjeli poplavu crvenih kartona. Isključen je Clichy, nakon njega i Yaya Toure, pa se City oprostio od nokaut-završnice.

Darijo Srna doveo je Šahtar u vodstvo u 20. minuti kada je bombom s vrha kaznenog prostora pronašao dovoljno mjesta da kroz blok nekolicine BATE-ovih igrača pogodi bliži kut. Na kraju poluvremena Srna je “pomogao” nervoznom Kgahushu da ostane u svlačionici bez prava nastupa u drugom dijelu. Branič bjeloruske momčadi izgubio je živce nakon naguravanja u petercu i zaradio dva brza žuta kartona. U drugom dijelu “rudari” su Bjelorusima utrpali još tri gola, a Luiz Adriano sa nova dva gola postao prvim strijelcem ove kampanje Lige prvaka.

SKUPINA E

BAYERN - ROMA 2-0 (Ribery 38, Götze 64)

64. minuta - Priča u Muchenu je gotova. Robert Lewandowski je ubacio s lijeve strane, Gotze je utrčao u s tri metra zabio.

38. minuta - David Alaba ostao je potpuno sam na lijevoj strani i Austrijanac je krasnom povratnom loptom pronašao Riberyja. Francuz je dotrčao i lagano zabio za vodstvo Bavaraca.

BAYERN: Neuer, Rafinha, Boateng, Bernat, Benatia, Alonso, Lahm, Alaba, Götze, Ribéry, Lewandowski

ROMA: Skorupski, Torosidis, Yanga-Mbiwa, Holebas, Manolas, Nainggolan, De Rossi, Keita, Iturbe, Destro

MANCHESTER CITY - CSKA 1-2 (Toure 8 / Doumbia 2, 34)

83. minuta - City igra s dva igrača manje - isključeni su Fernandinho i Yaya Toure.

34. minuta - Velika pogreška Clichyja koji je ničim izazvan predao loptu Natchu. Izraelac nije dugo čekao, dodao je Doumbiji koji zabija svoj drugi gol.

8. minuta - City se ekspresno vraća. Yaya Toure masjtorski iz slobodnog udarca s 20 metara prebacuje živi zid i gađa nebranji kut.

2. minuta - Šok na Etihadu! natcho je izveo slobodan udarac s desne strane, a potpuno usamljeni Doumbia iz blizine zakucao loptu u mrežu.

MANCHESTER CITY: Hart, Kompany, Zabaleta, Clichy, Demichelis, Fernando, Milner, Jesús Navas, Yaya Touré, Agüero, Jovetić

CSKA: Akinfeev, Mário Fernandes, Ignashevich, V. Berezutski, Schennikov, Wernbloom, Dzagoev, R. Eremenko, Natcho, Musa, Doumbia

LJESTVICA

1. Bayern Munchen 4 4 0 0 11 1 12

2. AS Roma 4 1 1 2 7 11 4

3. CSKA Moskva 4 1 1 2 5 9 4

4. Manchester City 4 0 2 2 4 6 2

SKUPINA F

AJAX - BARCELONA 0-2 (Messi 36, 76)

76. minuta - Sve je gotovo. Pedro je s lijeve strane ubacio u peterac, a Messi je s tri metra pogodio prazan gol.

72. minuta - Crveni karton za Veltmana.

67. minuta - Milik je glavom pogodio stativu!

59. minuta - Suarez je 'sam kao duh' krenuo prema vrataru Ajaxa, mogao ga je pitati gdje želi da mu zabije gol, ali na kraju je pucao ravno u njega!

36. minuta - Barcelona vodi nakon bizarnog gola. Prvo je Cillessen sjajno obranio slobodnjak Messiju, ali je u nastavku akcije krivo izašao i dopusti da Bartra dođe do lopte prije njega. Stoper Barce napamet je vratio loptu u 16-erac, gdje je Messi pucao glavom, a lopta se otkotrljala u gol. Na gol-liniji je bio Van Rhijn, ali dosta je nespretno reagirao i promašio cijelu loptu.

30. minuta - Najveća šansa Barcelone. Messi je krasnom loptom pronašao Jordija Albu koji je sam krenuo prema Cillessenu, ali ga nije uspio prevariti.

26. minuta - Ajax igra sjajno i sada su složili najbolju šansu utakmice. Klaasen je pucao iz voleja, a Ter Stegen je odlično obranio.

17. minuta - Andersen je pucao s vrha 16-erca, lopta je prohujala uz vratnicu.

16. minuta - Rakitić je bio sam na lijevoj strani, mogao je ili ubaciti u sredinu ili pucati po golu, ali se na kraju odlučio za povratnu loptu. Na kojoj nije bilo nikoga...

AJAX: Cillessen, van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen, Klaassen, Schöne, Serero, Sigthórsson, Andersen, El Ghazi

BARCELONA: Ter Stegen, Alves, Mascherano, Bartra, Alba, Busquets, Xavi, Rakitic, Luis Suárez, Messi, Neymar

PSG - APOEL 1-0 (Cavani 2)

2. minuta - Van der Wielje uputio prizemnu loptu s desne strane, Cavani ju je primio, pucao iz okreta i pogodio. Iako, vratar Pardo je mogao i bolje reagirati...

PSG: Sirigu, Thiago Silva, Maxwell, van der Wiel, David Luiz, Lucas, Thiago Motta, Matuidi, Pastore, Cavani, Lavezzi

APOEL: Pardo, João Guilherme, Carlão, Mário Sérgio, Ioannou, Efrem, Tiago Gomes, Vinicius, Manduca, Nuno Morais, Djebbour

LJESTVICA

1. Paris St Germain 4 3 1 0 6 3 10

2. Barcelona 4 3 0 1 8 4 9

3. Ajax Amsterdam 4 0 2 2 3 7 2

4. APOEL Nikozija 4 0 1 3 1 4 1

SKUPINA G

MARIBOR - CHELSEA 1-1 (Ibraimi 50 / Matić 73)

86. minuta - Handanovič je obranio jedanesterac Hazardu!

73. minuta - Umjesto 2-0 za Slovence, sada je 1-1. Nakon kornera pucao je John Terry, lopta je išla prema mreži, ali da sigurno uđe pobrinuo se Matić.

60. minuta - Luka Zahovič je s dva metra promašio gol! Ako MAribor ne dobije ovaj trenutak će ga proganjati do kraja života...

50. minuta - Je li na pomolu čudo u Mariboru. Ibraimi je dočekao jednu loptu na 15 metara malo iskosa, ciljao je i sjajno pogodio pod samu gredu. Sjajan gol za ludnicu u Ljudskom vrtu.

MARIBOR: Handanovič, Rajčevič, Viler, Arghus, Filipović, Sallalich, Ibraimi, Stojanovič, Mertelj, Tavares, Zahovič

CHELSEA: Čech, Ivanović, Filipe Luís, Zouma, Terry, Fàbregas, Hazard, Matić, Willian, Drogba, Schürrle

SPORTING - SCHALKE 4-2 ( Sarr 26, Jefferson 52, Nani 72, Slimani 90 / Choupo-Moting 17, Aogo 88)

88. minuta - Aogo vraća nadu Nijemcima.

72. minuta - Carrillo je odlično prošao po desnoj strani, na drugoj vratnici pronašao Nanija koji iz blizine gađa za veliku prednost Portugalaca.

52. minuta - Krasan gol! Jefferson je primio loptu na vrhu 16 metara skroz s lijeve strane i gromovitim udarcem pogodio daljnji kut.

26. minuta - Jefferson je ubacio iz slobodnog udarca, a potpuno usamljeni Sarr je pogodio pokraj nemoćnog Fahrmanna.

17. minuta - Aogo je ubacio iz slobnog udarca, Choupo-Moting je bio najviši i lopta je u čudnom luku završila u mreži.

SPORTING: Rui Patrício, Jefferson, Paulo Oliveira, Sarr, Cédric, Carvalho, João Mário, Adrien Silva, Slimani, Carlos Mané, Nani

SCHALKE: Fährmann, Höwedes, Aogo, Uchida, Fuchs, Meyer, Höger, Neustädter, Choupo-Moting, Obasi, Huntelaar

LJESTVICA:

1. Chelsea 4 2 2 0 9 2 8

2. Schalke 04 4 1 2 1 8 9 5

3. Sporting 4 1 1 2 8 8 4

4. Maribor 4 0 3 1 3 9 3

SKUPINA H

ATHLETIC - PORTO 0-2 (Martínez 56, Brahimi 73)

73. minuta - Nevjerojatan gol. Laporte je vraćao loptu vrataru, ali Iraizozu je lopta prošla preko noge, a Brahimi je zabio na prazan gol.

56. minuta - Brahimi je na lijevoj strani prošao pola gostujuće momčadi, došao do gol-linije i uputio jaku loptu ispred gola. Uletio je Martinez i s pola metra gurnuo loptu u mrežu.

ATHLETIC: Iraizoz, Laporte, San José, Gurpegi, Balenziaga, Beñat, De Marcos, Gómez, Susaeta, Rico, Fernández

PORTO: Fabiano, Danilo, Martins Indi, Maicon, Alex Sandro, Casemiro, Brahimi, Herrera, Óliver Torres, Martínez, Tello

ŠAHTJOR - BATE 5-0 (Srna 19, Teixeira 48, Luiz Adriano 58-11m, 83, 90)

90. minuta - Hat-trick Luisa Adriana!

83. minuta - Luis Adriano je zabio svoj drugi gol,ovaj put na asistenciju Douglasa Coste.

58. minuta - Jablonski je u 16-ercu srušio Luisa Adriana, a sudac je pokazao na bijleu točku. Brazilac je izveo jedanaesterac i pogodio za laganih 3-0. Usput, gosti igraju s desetoricom.

48. minuta - Luiz Adriano je pokušao pucati, ali lopta se nakon 'flipera' odbila do Teixeire koji iz blizine zabija.

19. minuta - Gosti su uspjeli izbiti jedan ubačaj sa strane, ali na loptu je natrčao Darijo Srna i zakucao je u mrežu sa 13-14 metara.

ŠAHTJOR: Pjatov, Ševčuk, Ordets, Srna, Rakitskiy, Stepanenko, Fernando, Douglas Costa, Alex Teixeira, Luiz Adriano, Taison

BATE: Chernik, Gayduchik, Khagush, Mladenović, Polyakov, Yablonski, Karnitski, Volodko, Gordeychuk, Yakovlev, Signevich

LJESTVICA:

1. Porto 4 3 1 0 12 3 10

2. Šahtar 4 2 2 0 14 2 8

3. BATE Borisov 4 1 0 3 2 19 3

4. Athletic Bilbao 4 0 1 3 2 6 1

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 08:00