JURČIĆ LJUT NA NOVINARE

VIDEO: 'Teško je privući publiku kada konstantno pljujete po nama!'

Trener Dinama očito se "fura" na slavnog Portugalca, ali samo kada je u pitanju odnos s medijima. Na travnjaku nije niti sjena Mourinhu
 Damir Krajač / Cropix

ZAGREB - Ego je gadna stvar, a Jurčić ga može izvoziti. Sa vokabularom širine kao u dvogodišnjaka trener modrih odradio je, što se kaže, preko neke stvari pressicu uoči "hajdučke" utakmice. Činjenica kako ga je Zdravko Mamić uzeo u zaštitu očito je Jurčiću podarila injekciju samopouzdanja pa na pitanja odgovara šturo, osorno i nedorečeno. Baš u skladu s igrom Dinama pod njegovom dirigentskom palicom. Ako mu je to gušt, neka Jurčić uživa jer nismo sigurni kako će nakon posljednjeg kola imati više priliku...

- Kao da gledam Mourinha u Maksimiru - otelo se kolegi nakon pressice u četvrtak. Zapravo, rekao je ono što smo svi mislili. Samo je Mourinho večer prije ostvario trenerski skalp karijere, a Dinamo igra kako već igra. Ako smijemo primjetiti, protiv Hajduka tradicionalno loše dok ih Jurčić vodi. Odgovor na pitanje zašto Dinamo prolazi češće loše nego dobro nismo saznali.

- Ne znam - bio je kratak Jurčić, a isti broj riječi izgovorio je na konstataciju kako je Hajduk u formi.

- Možda rezultatskoj.

Ne možemo zanemariti činjenicu kako ih ovo proljeće očito ide.

- Hajduk dobije doma Pulu 1-0 i nikome ništa. Mi pobijedimo u gostima i svi pišu zašto nije 4-0 - ponovno se obrecnuo Jurčić na čestu metu svoga gnjeva.

- Utakmica protiv Hajduka uvijek posebno motivira i svaki igrač živi za takve derbije, ali ako je Maksimir prazan i ako se šest mjeseci ne napiše ništa lijepo onda je upitno kakva je to atmosfera. Ne očekujemo da bude kao na Poljudu.

Kako bilo, Dinamo ide na Hajduk bez Bišćana, Vrsaljka, Primorca i Tomečaka. S povratnikom Ibanezom i motivom više od gostiju.

- Specifična utakmica koja nosi prvenstvo. Ekipa je na treningu raspoložena što je odličan pokazatelj kako ćemo odigrati dobru utakmicu, uzeti naslov i kupiti dozu mira.

Voda na mlin svakako je uzvrat finala Kupa koji Hajduk ima četiri dana nakon derbija.

- Koliko god će se gosti koncentrirati na to, izazov je igrati protiv Dinama na Maksimiru.

Očekuje li pokoje iznenađenje iz Špacine kuhinje.

- Neće kalkulirati sa sastavom.

Dobri rezultati u posljednje vrijeme protiv Dinama mogli bi imati za epilog otvoreni Hajduk u Maksimiru.

- To je pitanje za njih. Mi znamo kako ćemo se mi postaviti. Imaju samopouzdanja, ali mislim da to nije presudno.

Na Nou Campu pobijedila je pravda

Gledao je trener Dinama okršaj divova na Nou Campu u srijedu navečer.

- Pravda je pobijedila.

Pri tome misli na isključenje Motte.

- Naravno. Barcelona je velika ekipa, ali puno ulažu... Bilo bi previše osvojiti dvije Lige prvaka na takav način. Iako, mislim da bi lakše bilo da su imali 11 igrača na travnjaku.

Mourinho je bio na visini zadatka.

- Zaslužan je, ali džaba vam Mourinho ako nemate onakve zvijeri u momčadi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:43