ŠOKOVSKIJ TRAGIČAR

VIDEO: SRNA ZABIO KAD JE TREBALO U dramatičnoj završnici realizirao penal za titulu

Nogometaši Šahtara iz Donjecka osvojili su svoj sedmi naslov u Ukrajinskom superkupu. U utakmici za naslov u Odesi slavili su 2:0 pobjedom protiv kijevskog Dinama, a vodeći zabio je Darijo Srna.
LVIV, UKRAINE - FEBRUARY 17: Darijo Srna of Donetsk runs with the ball during the UEFA Champions League round of 16 first leg match between FC Shakhtar Donetsk and FC Bayern Muenchen at Arena Lviv on February 17, 2015 in Lviv, Ukraine. (Photo by Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images)
 Alexander Hassenstein / Getty Images / 2015 Getty Images

Sve najbitnije dogodilo se u samoj završnici susreta. Naime, oba su pogotka postignuta u sudačkoj nadoknadi. Srna je svoju momčad doveo u vodstvo iz jedanaesterca u prvoj minuti sudačke nadoknade, dok je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade pobjedu potvrdio Bernard.

U 90. minuti pocrvenio je vratar kijevskog sastava Šokovskij nakon što je u kaznenom prostoru srušio suparničkog igrača. Kako je Dinamo do tog trenutka iskoristio sve zamjene na gol je stao branič Dragović. Izvođenje najstrože kazne preuzeo je Srna i nije suparniku dao ni najmanju šansu. Lopta je otišla u jednu, a Dragović u drugu stranu.

Dvije minute kasnije Bernardu nije pak bilo teško poslati loptu u mrežu nakon lijepog dodavanja Kovalenka. Kraj susreta Dinamo je dočekao s dvojicom igrača manje nakon isključenja Ribalke u šestoj minuti sudačke nadoknade.

Na kraju kažimo da je Srna za Šahtar, kao i Domagoj Vida za Dinamo odigrao cijeli susret, dok je povratnik Eduardo pratio pobjedu momčadi iz Donjecka s klupe za pričuve.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:24