SENZACIONALAN USPJEH

VIDEO: SOUDANI I VAHA JUNACI ARAPSKOG SVIJETA Alžir srušio Burkinu Faso i osigurao SP

Pogodak vrijedan odlaska u Brazil postigao je kapetan Madjid Bougherra u 49. minuti
 Drago Sopta / Cropix

Nogometna reprezentacija Alžira posljednja je, peta afrička reprezentacija koja je izborila nastup na Svjetskom prvenstvu koje će se od 12. lipnja do 13. srpnja sljedeće godine održati u Brazilu, Alžirci su u uzvratnom dvoboju završnog kruga kvalifikacija na svom terenu u Blidi svladala Burkinu Faso sa 1-0 (0-0). Kako je prva utakmica igrana prošlog mjeseca u Ouagadougouu završila sa 3-2 za Burkinu Faso, Alžir se kvalificirao zbog više pogodaka postignutih u gostima.

Pogodak vrijedan odlaska u Brazil postigao je kapetan Madjid Bougherra u 49. minuti.

Napadač Dinama El Arabi Hilal Soudani odigrao je čitavu utakmicu za Alžir koju vodi bivši trener "modrih" Vahid Halilhodžić.

Alžiru je ovo četvrti put kako se plasirao na SP, nakon 1982., 1986. i 2010., a dosada niti jednom nije prošao prvi krug.

Tijekom proteklog vikenda plasman na SP iz Afrike osigurali su Nigerija, Obala Bjelokosti i Kamerun, dok je ranije u utorak put u Brazil osigurala i Gana. će o posljednjem, petom putniku s Crnog kontinenta kasnije večeras odlučivati dvoboj Alžira i Burkine Faso u Blidi. Gosti imaju prednost od 3-2 iz prve utakmice igrane prošlog mjeseca u Ouagadougouu.

REZULTATI UZVRATNIH UTAKMICA ZAVRŠNOG KRUGA KVALIFIKACIJA (velikim su slovima označene reprezentacije koje su izborile SP, u zagradama su rezultati prvih utakmica):

Subota:

NIGERIJA - Etiopija 2-0 (2-1)

Senegal - OBALA BJELOKOSTI 1-1 (1-3)

Nedjelja:

KAMERUN - Tunis 4-1 (0-0)

Utorak:

Egipat - GANA 2-1 (1-6)

ALŽIR - Burkina Faso 1-0 (2-3)

U Alžiru 40 ozlijeđenih, stadion zatvoren šest sati prije utakmice

Najmanje 40 alžirskih navijača je ozlijeđeno u velikoj gužvi koja je nastala prije početka uzvratne utakmice završnog kruga kvalifikacija za SP Alžir - Burkina Faso.

Stadion Mustapha Tchaker u gradu Blidi, kapaciteta 40.000 gledatelja, bio je ispunjen do posljednjeg mjesta čak šest sati prije početka utakmice usprkos hladnom vremenu i kiši.

"Najmanje 40 osoba je stradalo u gužvi. Srećom radi se o lakšim ozljedama i nikome nije ugrožen život," poručili su policijski dužnosnici. Za sigurnost je na stadionu bilo angažirano 5.000 pripadnika policije i vojske.

Navijački incidenti zabilježeni su i prošlog tjedna, kada je prilikom prodaje ulaznica najmanje 50 osoba ozlijeđeno.

Alžir je pobijedio Burkinu Faso rezultatom 1-0 i plasirao se na svjetsko prvenstvo u Brazil zbog više postignutih pogodaka u gostima nakon što je prvi susret završio 3-2 za Burkinu Faso. Za Alžir će je to četvrti plasman na SP nakon 1982, 1986 i 2010.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:30