RASIZAM U RUSIJI

VIDEO R. Carlos napustio teren nakon što su ga gađali bananom

Vodstvo Krilja Sovjetova odmah se putem službene web-stranice ispričalo Robertu Carlosu i obećalo da će pronaći i kazniti izgrednika
 AFP

Još je jedno neugodno iskustvo u Rusiji doživio nekadašnji brazilski reprezentativac i zvijezda Real Madrida Roberto Carlos (38). Kapetanu Anžija iz Mahačkale ponovno su suparnički navijači bacili bananu...

Dogodilo se to u srijedu, u 15. kolu ruske Premierlige, prilikom Anžijeve gostujuće pobjede (3-0) protiv Krilja Sovjetova. U posljednjoj minuti utakmice domaći su rasisti s tribina bacili slavnom Brazilcu bananu pod noge. On ju je podigao i izbacio izvan terena, a nakon kraćeg razgovora sa sucem, i sam je iz protesta napustio travnjak. Nakon posljednjeg zvižduka suigrači su dotrčali do njega, podigli ga na ramena i u trijumfalnom ga stilu iznijeli s terena.

- Takve su pojave sramotne i ne smijemo ih mirno promatrati. Naravno, objasnio sam Robertu Carlosu da samo deset posto ljudi na tribinama ima rasističke stavove, ostalih 90 posto je na njegovoj strani - izjavio je trener Anžija Gadži Gadžijev.

Vodstvo Krilja Sovjetova odmah se putem službene web-stranice ispričalo Robertu Carlosu i obećalo da će pronaći i kazniti izgrednika, a i Etička komisija Ruskog nogometnog saveza je najavila da će istražiti incident.

Sličan se slučaj dogodio prije tri mjeseca u St. Peterburgu, ali tada je navijač Zenita mahao bananom ispred Roberta Carlosa. Aktualni je ruski prvak kažnjen s 10.000 dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:52