OBRAĆANJE JAVNOSTI

VIDEO: PRESSICA BEZ ZDRAVKA MAMIĆA Brat Zoran i igrači pozvali navijače da se vrate

Dinamo u četvrtak utakmicom odgođenog 17. kola protiv Istre 1961 otvara nastavak prvenstva. Dan uoči susreta trener Zoran Mamić govorio je o stanju u momčadi te najavio kako će novo pojačanje Modrih, Cleyton, debitirati u Puli.

- Svjesni smo važnosti utakmice u Puli i što nam ona nosi kao i terena koji nas čeka u Puli. Neće biti previše igre i ljepote nego će biti više trke, borbenosti i želje pa ćemo takve zadatke i staviti pred igrače. Teško da će biti previše igre kakvoj mi težimo, po zemlji, ali i to je dio nogometa. U svakom slučaju želimo nastavak otvoriti na najbolji mogući način.

Nevolje Modrih s ozljedama se nastavljaju pa je tako ionako dugačkom popisu izostanaka dodan i Junior Fernandes:

- Znate da već dulje nema Pivarića, Brozovića, Šimunovića i Husejinovića dok se Taravel ozlijedio na pripremama i također neće igrati u Puli. Isto tako neće igrati niti Junior Fernandes koji ima problema s koljenom, ali za 7-10 dana će biti u punom pogonu.

Drugo pojačanje Modrih, Cleyton, trebao bi pak debitirati u Puli:

- Ako ne dođe do nekakvih ozljeda danas on će početi utakmicu protiv Istre. Svi znamo da kod kuće igraju jako dobro i da su tradicionalno neugodni za nas. Imaju dosta problema s ozljedama i kartonima tako da je teško pogoditi njihov sastav. Ipak, ne opterećujemo se protivnikom nego razmišljamo o nama i našoj igri. Ako Dinamo bude ono što treba biti, uz dužan respekt svima, protivnici nemaju baš previše šansi. Ponavljam, ako će naši igrači ispunjavati ono što se od njih traži.

Trener je još jednom ponovio kakav će Dinamo navijači gledati na proljeće:

- Naša želja je igrati atraktivno i brzo, ali najveći naglasak ćemo staviti na disciplinu u igri i poštivanje zahtjeva koje ćemo staviti pred ekipu. Mišljenja da smo upravo zbog nedostatka toga u Europi postizali neke lošije rezultate - zaključio je trener Modrih.

Nakon trenera Modrih, pred novinare je izašao direktor Tomislav Svetina.

- Zdravko je trebao doći, ali su ga u tome spriječili privatni razlozi. Razlog našeg dolaska danas je da pozovemo sve navijače. Ovaj Dinamo ima puno toga za ponuditi. Dođite u Maksimir na spektakularni nogomet. Boli nas situacija već neko dulje vrijeme s navijačima. Postoji volja s obje strane i vjerujem da će se to pokazati kroz neko vrijeme. Ne pozivamo samo BBB-e već sve navijače jer ovaj grad i klub su to zaslužili. Ovo je pružanje ruke, iako se vjerojatno neki ne slažu s politikom kluba i ne očekujem da će se prošlost samo tako prebrisati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:27