POGODAK ŽIVOTA

VIDEO, Petrić: Moj gol je ljepši od Robbenovog!

Bayern Munich's Arjen Robben, left, reacts with fellow team members Philipp Lahm, second from left, and Mario Gomez, second from right, after scoring a goal against Manchester United during their Champions League quarterfinal second leg soccer match at Old Trafford Stadium, Manchester, England, Wednesday, April 7, 2010. (AP Photo/Matthias Schrader)
 AP

Ljubitelji nogometa imali su u protekla dva dana vidjeti dva možda i najljepša gola sezone, u Ligi prvaka, odnosno u Europa ligi, a strijelac jednog od njih je i hrvatski reprezentativac Mladen Petrić.

Zabio je Petrić Standardu u Liegeu (pobjeda HSV-a 3-1) dva gola u četvrtak u uzvratnoj četvrtfinalnoj utakmici Europa lige, a posebno je lijep bio njegov gol za 2-1 koji je zabio „škaricama“ nakon ubacivanja Denisa Aoga, s nekih 11 metara u sam desni donji kut vratara Standarda.

Gol koji je ranije oduševio nogometni svijet bio je volej Nizozemca Arjena Robbena Manchester Unitedu (pobjeda Manchester Uniteda 3-2) koji je donio prolaz Bayern Münchenu na Old Traffordu u polufinale Lige prvaka. Gol koji je Robben zabio laserski navođenim projektilom također u desni donji kut vratara Edwina van der Sara s ruba šesnaesterca nakon ubacivanja Francka Riberyja iz kornera.

Tiražni njemački dnevnik Bild sada postavlja pitanje čiji je gol bio ljepši, Robbenov ili Petrićev, a na svojoj internet stranici omogućio je i glasanje čitateljima.

Hrvatski reprezentativac uvjeren je da je njegov gol bio dojmljiviji:

- Nije upitno čiji je gol bio ljepši. Naravno da je Robbenov gol bio lijep, ali moj je bio za nijansu bolji.

Za Petrićev gol opredijelili su se njegov suigrač i trener, Frank Rost, odnosno Bruno Labbadia.

- Robbenov je gol bio fenomanelan. Ali Mladenov je bio za nijansu bolji – komentirao je HSV-ov čuvar mreže, dok je Lababdia rekao:

- Mladenov gol je bio jedinstven. Udario je loptu sjajno.

Čitatelji Bildove internet stranice imaju pravo glasa do 29. travnja, a dosad je svoj sud dalo 29136 čitatelja. U tijesnom je vodstvu gol Mladena Petrića koji u ovom trenutku ima 51% glasova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 10:00