DFB POKAL

VIDEO: Perišićeva Borussia do prve dvostruke krune: Dortmund u Berlinu bolji od Bayerna 5-2

Borussia Dortmund je u velikom stilu osvojila svoju prvu dvostruku krunu u povijesti, obranjenom njemačkom prvenstvu dodala je i njemački nogometni kup, DFB-Pokal.

Pred rasprodanim (74.794) tribinama Olimpijskog stadiona u Berlinu, među kojima su u loži jedan do drugoga sjedili kancelarka Angela Merkel i izbornik Joachim Löw, dvije na svaki način najbitnije javne persone Njemačke, ‘Prusi’ su Bayernu dali pet komada (5-2).

Iskontrirali su nogometaši Jürgena Kloppa Bavarce koji razmišljaju samo finalu Lige prvaka sa Chesleajem 19. svibnja, pred kraj su izgubili i živce i zaredali s grubostima (Gomez, Schweinsteiger), nije, očito, lako najtrofejnijem njemačkom klubu otrpjeti peti uzastopni poraz od rivala sa sjevera, za koje je od 84. minute zaigrao i hrvatski reprezentativac Ivan Perišić, koji je slavio s hrvatskom zastavom, došli su mu kombijem podršku dati prijatelji iz rodnog Omiša. Olića i Prannjića Jupp Heynckes nije uvodio u igru.

Dortmunđani su poveli već u 3. minuti, Kagawa je zabio na dodavanje Blaszczykowskog, uskoro se ozlijedio i Borussijin vratar Weidenfeller, ostao u igri nakon što mu je ukazana pomoć, ali samo do 34. minute kada ga je morao zamijeniti Langerak. U međuvremenu je Weidenfeller skrivio 11-erac na Gomezu, koji je u 1-1 pretvorio Robben. S pravom je Weidenfeller dobio žuti karton, jer je napadač Bayerna išao lijevo, od vrata, a ne prema njima i prema procjeni suca Gagelmanna iz Bremena i tv-snimci nije bio u izglednoj, nego samo obećavajućoj situaciji za pogodak.



Borussia Dortmund 5 - 2 Bayern Munich footyroom... by Futbol2101

U jeku Bayernovih napada do vodstva je opet sretno došla Borussia, zbog slučajno odbijene lopte Großkreutz je došao u prigodu, no srušio ga je Alaba; Hummels je pogodio s bijele točke iako ga je Neuer pročitao i taknuo loptu... Iz kontre u sudačkoj nadoknadi prvog dijela Lewandowski je povećao na 3-1.

U nastavku su Bavarci krenuli otvorenije, s Thomasom Mülllerom u napadu, kasnije i Contentom na lijevom boku (opcija za finale, kad Alaba nema pravo nastupa?), no Dortmunđani su bili opasniji; Lewandowski je ponovno realizirao kontru za 4-1, pa Ribery zalutalim metkom smanjio na 4-2, da bi poljski reprezentativni centarfor u 81. minuti postavio pokazalo se konačnih 5-2.

Borussia je igrala u postavi (4-2-3-1): Weidenfeller (od 34. Langerak); Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer; Gündogan, Kehl; Blaszczykowski (od 84. Perišić), Kagawa (od 81. Bender), Großkreutz; Lewandowski.

Za Bayern, su, pak, nastupili (4-2-3-1): Neuer; Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba (od 46. Contento); Schweinsteiger, Luiz Gustavo (od 46. T. Müller); Robben, Kroos, Ribery; Gomez.

Klopp: Ovo se ne može riječima opisati

Euforija je svladala trenera Borussije Dortmund nakon što su njegovi nogometaši briljantnom igrom "razbili" Bayern s 5-2 i osvojili Njemački kup, te po prvi put u klupskoj povijesti uzeli dvostruku krunu.

- Ovo je za navijače Borussije Dortmund bio najljepši finale koji su mogli zamisliti. Igrali smo hladnokrvno, postigli sjajne golove... Jednostavno, ne mogu riječima opisati to što nam se događa - komentirao je Klopp nakon berlinske utakmice i pete uzastopne pobjede protiv Bayerna.

Trener Bavaraca Jupp Heynckes ostao je zabrinut nakon pet primljenih pogodaka, samo tjedan dana uoči finala Lige prvaka na Allianz Areni protiv Chelseaja.

- Naša igra u obrani je bila katastrofalna. Sami sebe možemo kriviti za to i trezveno priznati da nismo zaslužili pobjedu. No, pred nama je još uvijek jedan veliki cilj. Mislim da ćemo se do finala Lige prvaka uspjeti oporaviti od ovog šoka, to je ipak sasvim druga utakmica - kazao je Heynckes.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:32