IVICA NAKON HAT-TRICKA

VIDEO, Olić: Ovo je moja najbolja utakmica u životu!

'Tri gola su iznenađujuća u ovako važnoj utakmici. Važno je da smo igrali kao momčad', rekao je junak Bavaraca koji je Bayern odveo u finale Lige prvaka koje će se igrati na Santiago Bernabeuu
Bayern Munich's Croatian striker Ivica Olic and Bayern Munich's Turkish midfielder Hamit Altintop (L) celebrate after the 2nd leg UEFA Champions League semi-final match Olympique Lyonnais vs FC Bayern Munich at the Gerland stadium in Lyon, France on April 27, 2010. Bayern Munich won the match 0-3 and will face either FC Barcelona or Inter Milan in the final on May 22, 2010 in Madrid. AFP PHOTO DDP / OLIVER LANG GERMANY OUTAFP PHOTO DDP / OLIVER LANG GERMANY OUT
 AFP

ZAGREB - Hrvatski napadač završio je utakmicu razbijene glave, ali bezopasno, ključ uspjeha Bavaraca Ivica Olić je sažeo u tri riječi: Pokazali smo jaja!

Ivica Olić imao je mnoštvo propuštenih poziva, sam se javio malo iza ponoći:

- Bio sam nervozan prije utakmice, ali rekao sam sebi, Ola, ovo je jednom u životu, prigoda da se igra finale Lige prvaka, imam 30 godina, tko zna hoću li ga ikad više gledati na TV, bit će mi dosta svega. I odlučih da se bacam na glavu, pa što bude!

Što bude? Izjenačili ste se na ljestvici strijelaca s Crostianom Ronaldom, samo vam Messi bježi za gol?

- Bit će dana za megdana, 22. svibnja! Ali učinak ekipe je iznad svega, ja bih bez ovakve momčadi kakvom smo se ove večeri prikazali bio ništa. Ne bih došao do izražaja bez pomoći suigrača. Pokazali smo jaja!

Cris vas je tukao, zašto je pocrvenio?

- Rekao je nešto sucu, možete pretpostaviti što.

A vi, jeste li dobro?

- Jesam. Malo mi je razbijena glava, ali sve OK - poručio je Ola i požurio na večeru, Van Gaal čak ni nakon 'hat-tricka' ne dopušta uključene mobitele.

- Nikad nisam mislio da je ovo moguće. Tri gola su iznenađujuća u ovako važnoj utakmici. Ovo je možda moja najbolja utakmica u životu - rekao je za kraj junak Bavaraca.

Prvi su komentar nakon utakmice dali i trener bavarske momčadi Louis van Gaal , kao i predsjednik kluba Uli Hoeneß.

- Bayern može pobijediti bilo koju momčad. Zato smo i došli do finala. Napravili smo sjajan posao i veličanstveno je biti u finalu - komentirao je Van Gaal.

- Način na koji smo danas odigrali bio je nevjerojatan. Bayernovu momčad u tako dobrom izdanju u nekoj važnoj utakmici dugo nisam vidio. Sada moramo tako nastaviti u subotu protiv Bochuma (u Bundesligi). Igrači sada imaju za odigrati još četiri utakmice (dvije u njemačkom prvenstvu, te finale Lige prvaka i finale DFB Pokala), a onda će se vjerojatno slaviti da će se zidovi tresti – riječi su Bayernovog predsjednika koji jasno aludira na mogućnost da njegov klub osvoji trostruku krunu.

- Morate čestitati ovoj momčadi koja je bila bolja od nas u nekoliko segmenata. Njihov fizički dojam bio je impresivan i ritam im nije pao u niti jednom trenutku. Mi smo morali odigrati savršenu utakmicu da bismo pobijedili, a to nije bio slučaj – komentirao je Puel, čiji je sastav od 59. minute igrao s deset igrača nakon isključenja braniča Crisa.

- Mi smo pokušali stvoriti pritisak na njihovu obranu i stajati visoko na terenu, ali previše smo žurili kada smo imali loptu u posjedu, a izostao je i dobar završni pas. Konačan rezultat je sramota, težak je to poraz koji je uvelike uvjetovan Crisovim isključenjem – dodao je francuski stručnjak na klupi “lavova”, koji su propustili postati prvi francuski klub nakon Monaca 2004. godine koji je dosegao finale najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:45