RIMSKI DERBI NA TRIBINI

VIDEO: Neredi navijača na Olimpicu

AS Roma's montenegro forward Mirko Vucinic celebrates after scoring a penalty against Lazio during their Serie A football match at Olympic stadium in Rome on April 18, 2010. AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE
 AFP

RIM - Vatreno je bilo na tribinama Olimpijskog stadiona. S jedne strane “romanisti”, na drugoj “laziali”. Neredi su izbili na crti razdvajanja, na tribini Tevere u sektoru koji je ostavljen prazan upravo da ne bi došlo do bliskog susreta suparničkih navijača. Fitilj sukoba upalila je petarda bačena među “ romaniste”, a oni su krenuli revanširati se “lazijalima”.

VIDEO: CRNOGORAC VUČINIĆ SA DVA GOLA ODLUČIO RIMSKI DERBI

Nekolicina navijača s obje strane probila je blokadu redara te su izazivali jedni druge, a bilo je na trenutke i prave tučnjave, čupanja i bacanja stolica. Intervenirala je specijalna policija pa su ubrzo navijači razdvojeni te su tako spriječeni daljnji sukobi.

Inače, atmosfera na stadionu je bila fenomenalna, tribine obojane u klupskim bojama, fantastična koreografija, navijanje i pjesma s obje strane, uz popratnu detonaciju petardi i pirotehnike.

Stadion je bio pod pravom blokadom jakih snaga policije koji su osiguravali stadion, ali i okolno područje te glavne gradske punktove. Ipak na ulicama Rima zabilježeni su neredi prije i poslije utakmice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 05:38