KRALJEVI ČEKAJU OSVETU

VIDEO: 'Ne možemo razočarati pred 80.000 navijača'

Real možda i nije toliko razočarao izvedbom na Gerlandu koliko je Lyon odigrao utakmicu iznad svojih mogućnosti
Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (centre) celebrates after scoring against Xerez during a Spanish league football match at Chapin stadium in Jerez, on February 13, 2010.AFP PHOTO / CRISTINA QUICLER
 AFP

ZAGREB - Šepave izvedbe Lyona u nacionalnom prvenstvu nisu slutile na dobro uoči ogleda s najskupljom nogometnom družinom na svijetu. Real, predvođen Cristianom Ronaldom, nudi spektakl, ali dok ne prođe granice Španjolske. U Lyonu se Pellegrinijeva posada nasukala. Zasluge za minimalni trijumf pripadaju Jeanu Makounu, kamerunskom veznjaku koji je stigao za 14 milijuna eura iz Lillea. Vjerojatno će se sada utišati zvižduci navijača kojima je u posljednje vrijeme izložen.

- Loš rezultat, ali i loš dojam. Ni u jednom trenutku nismo sličili igrama koje pružamo u Primeri - sipao je gorčinu direktor Reala Jorge Valdano otkrivši kako je problem bio u ritmu koji su domaćini nametnuli.

- Iscrpili su nas nakon sat vremena igre i više nismo mogli precizno odigravati paseve.

Iako 1-0 zove na maksimalnu koncentraciju, to i nije rezultat koji bi trebao previše brinuti Realove vedete, odnosno bacati navijače Lyona u trans. Trener domaćina Claude Puel ponudio je klasičnu priču nakon utakmice.

- Da mi je netko ponudio ovaj rezultat, odmah bi ga prihvatio. Međutim, ovakvu sjajnu izvedbu trebali smo okruniti osjetnijom prednošću.

Netko je pitao hoće li se njegova momčad možda braniti na Santiago Bernabeu.

- Ne pada nam napamet. Idemo po novi gol jer unatoč zvijezdama koje Real ima u momčadi, ne vjerujem da nam mogu postići tri gola - bio je samouvjeren Puel kojem će u ostvarenju namjera svakako olakšati činjenica da u momčadi neće biti Marcela i Xabija Alonsa koji su postali vlasnici trećeg žutog kartona.

- To je hendikep u svakom slučaju, ali tko god ih zamijeni sumnjam da može razočarati pred 80.000 navijača - zaključio je Alvaro Arbeola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:46