BURNO FINALE

VIDEO: NAPOLI - FIORENTINA 3-1 Insigne i Mertens pogodili za Kup Italije, Iličić promašio produžetak!

 AFP

Nogometaši Napolija pobjednici su talijanskog Kupa za ovu sezonu, oni su u finalu na Olimpijskom stadionu u Rimu svladali Fiorentinu sa 3-1 (2-1). Najzaslužniji za pobjedu Napolija je Lorenzo Insigne koji je postigao prva dva gola na utakmici, u 11. i 17. minuti. Juan Vargas uspio je u 28. minuti smanjiti na 2-1, a taj je rezultat stajao do druge minute sudačke nadoknade kada je Dries Mertens pogodio za konačnih 3-1. Kod rezultat 2-1 u 87. minuti Slovenac Josip Iličić je promašio zicer za izjednačenje. Bio je sam ispred Reine, čak ga je i prebacio, ali lopta je prošla pokraj vratnice.

Josip Radošević nije konkurirao za nastup u dresu Napolija, kao niti Ante Rebić u momčadi Fiorenine.

Napoliju je ovo peti naslov pobjendika talijanskog Kupa, a drugi u posljednje tri sezone. Fiorentina je ostala na šest trofeja u Kupu, ovo joj je bio četvrti poraz u finalu.



Goal Insigne - Fiorentina 0 -1 Napoli - 03-05-2014 by danieli76

Početak susreta kasnio je 45 minuta jer su tri navijača Napolija ranjena hicima iz vatrenog oružja u sukobima izvan stadiona prije početka susreta, a jedan se nalazi u kritičnom stanju, objavila je policija. Policija je pronašla pištolj iz kojega je pucano, izvijestile su talijanske agencije AGI i ANSA.

Sukobi suparničkih navijačkih skupina dogodili su se u području Tor di Quinto, ali policija tvrdi kako pucnjava nije povezana sa većim sukobima.



Goal Insigne - Fiorentina 0-2 Napoli - 03-05-2014 by danieli76

Napolijevi navijači u znak protesta nisu izvjesili svoje transparente, te su odbili pjevati navijačke pjesme po ulasku na stadion. Uslijedili su dugotrajni razgovori o tome trebali uopće igrati utakmicu tijekom kojih je kapetan Napolija Marek Hamšik morao uvjeravati vođe navijača svog kluba da ipak dopuste igranje dvoboja.

Preme jednim izvorima, u navijačkim sukobima ukupno je ozlijeđeno šest, a prema drugima 10 osoba.



Fiorentina 1 - 2 Napoli J. Vargas by f100000575791389

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:34