POVRATAK U PREMIERSHIP

VIDEO: MOURINHO DOGOVORIO UVJETE POVRATKA U CHELSEA U Madridu padaju oproštajni zagrljaji

Karizmatični Portugalac će na Stamford Bridgeu zarađivati 11 milijuna eura po sezoni, što je tri milijuna manje nego što je do sada zarađivao u Madridu

Sve je izvjesnije kako će portugalski stručnjak Jose Mourinho od iduće sezone voditi engleskog premierligaša Chelsea. Prema pisanju engleskih medija Mourinho je dogovorio sve detalje novog ugovora s vlasnikom Bluesa Romanom Abramovičem i od prvog srpnja novi je menadžer londonskog kluba.

Mourinho će na Stamford Bridgeu zarađivati 11 milijuna eura po sezoni, što je tri milijuna manje nego što je do sada zarađivao u Madridu. Međutim, londonski klub svog nekadašnjeg menadžera neće dobiti besplatno. Nagađa se kako Abramovič mora platiti Realu oko 14 milijuna eura odštete jer Portugalac ima ugovor s Madriđanima do 2016. godine.

Mourinho je navodno imao dogovor s predsednikom Reala Florentinom Perezom da će ga pustiti bez odštete ako 'Kraljevski klub' osvoji Ligu prvaka, no kako je Real ispao očekuje se kako će Perez tražiti novčanu kompenzaciju.

Ukoliko se Mourinho vrati na Stamford Bridge bit će to deseta trenerska promjena otkako je ruski tajkun kupio klub. Od rujna 2000. do svibnja 2004. momčad je vodio Claudio Ranieri. Iduće tri sezone 'stolovao' je Jose Mourinho, a nakon njega je stigao Avram Grant (rujan 2007. do svibanj 2008). Brazilac Luis Felipe Scolari je vodio momčad šest mjeseci, a zatim je momčad privremeno preuzeo Ray Wilkins. Uslijedio je dolazak Guusa Hiddinka, a nakon njega 'Bluese' su vodili i Carlo Ancelotti, Andre Villas-Boas, te Roberto Di Matteo. U studenog prošle godine momčad je preuzeo Rafael Benitez.

Da cijeli ova priča pije vode dokazuju scene s Realovog treninga u četvrtak. Naime, kamere su uhvatile "oproštajni zagrljaj" karizmatičnog Portugalca i kapetana momčadi Sergija Ramosa.

Španjolci su u zagrljaju s Ramosom povukli paralelu sa situacijom kada je Mourinho bio u talijanskom Interu. Tada je na odlasku snažno, u suzama, zagrlio Marca Materazzija. Jedina razlika je u tome što Mourinho ovoga puta nije plakao...

Mourinho: Još nisam odlučio odlazim li ili ostajem

Jose Mourinho održao je uobičajenu konferenciju za novinare dan uoči ligaške utakmice, na kojoj glavna tema nije bio Valladolid, već njegov ostanak...

- Nisam odlučio da li ostajem ili odlazim. Prvi koji će saznati tu informaciju bit će moja supruga i djeca - započeo je vrlo ozbiljno Portugalac, kojem pitanje o njegovom odlasku/ostanku zasigurno već ide lagano na živce.

- Do kraja sezone mi je preostalo pet utakmica u domaćem prvenstvu i finale kupa. Tek nakon toga ću sjesti s predsjednikom kluba i porazgovarati o svemu. Bit će to prijateljski razgovor - veli Portugalac, koji ne mari za kritike medija i pritisak javnosti.

- To za mene nije problem. Navikao sam i ne smeta mi. Nitko mi ne može oduzeti rezultate i to je ono zbog čega mi je svejedno što netko govori o meni. Ponosan sam na to da sam trener kluba koji je prekinuo Barceloninu dominaciju u Španjolskoj - tvrdi karizmatični Portugalac, koji se potom osvrnuo na proteklu sezonu;

- Jako smo loše krenuli u sezonu i to nas je koštalo ranog ispadanja iz borbe za naslov. Trebali smo se boriti za njega do posljednjeg kola. Barcelona igra sjajnu sezonu u Primeri i još uvijek ima priliku osvojiti 100 bodova. To samo govori o veličini našeg uspjeha prošle sezone u ligi i ove sezone u Kupu kralja kada smo nadigrali katalonski klub - kaže "The Special One", koji je potom neizravno napao vratara Ikera Casillasa za krizno razdoblje kluba na početku sezone.

- Problem unutar momčadi nastaje kada jedan igrač misli da je iznad ostalih. Kada su svi jednaki onda problema nema. Trebao sam dovesti Diega Lopeza na kraju svoje prve sezone u klubu, a ne sredinom treće. Možda ipak nisam učinio dovoljno za klub - zaključio je uvijek intrigantni Portugalac.

Pet kola prije kraja Primere Barcelona ima velikih 11 bodova prednosti ispred Reala, koji će pak jedini trofej ove sezone loviti u finalu Kupa kralja protiv gradskog rivala Atletica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:31