SERIE A

VIDEO Milan preokrenuo Udinese

 AFP

U derbiju 23. kola Serie A nogometaši Milana su slavili kod Udinesea s 2-1, a nakon vodstva domaćina preokret su donijeli Maxi Lopez i El Shaarawy...

Aktualni prvaci barem do srijede bit će i vodeća momčad Serie A. U derbiju kola Udinese je pretrpio prvi domaći poraz sezone, a Milan je preskočio Juventus na čelu ljestvice prvenstveno zbog dvije odgođene utakmice "stare dame". Naime, Juventusovo gostovanje kod Bologne planirano za nedjelju već je odgođeno zbog lošeg vremena, a ranije otkazanu utakmicu protiv Parme sastav iz Torina trebao bi odigrati u srijedu. No, i taj termin je upitan jer je Parma sutrašnji domaći ogled s Fiorentinom već odgodila, također zbog lošeg vremena.

U subotnjoj utakmici kapetan momčadi iz Udina Antonio Di Natale svojim 16. golom sezone u Serie A doveo je Udinese u vodstvo u 19. minuti, a tu su prednost domaći uspješno čuvali do 77. minute. Desetak minuta ranije odličan potez povukao je trener Milana Massimiliano Allegri ubacivši u igru argentinskog napadača Maxija Lopeza koji je u siječanjskom prijelaznom roku pojačao redove "rossonera". U spomenutoj 77. minuti upravo je Lopez nakon dobrog udarca El Shaarawya, kojeg je domaći vratar Handanovič odbio, ubacio loptu u mrežu za poravananje rezultata.

Odličnu utakmicu Talijan egipatskog podrijetla Stephan El Sharawy okrunio je pobjedničkim pogotkom za Milan u 85. minuti.



Udinese 1-2 AC Milan by goalsarena2012-2

Kasnije u "otočkom" derbiju igraju Cagliari (Sardinija) i Palermo (Sicilija), a od nedjeljnog programa dvije utakmice su već odgođene. Radi se o dvobojima Parme i Fiorentine, te Bologne i Juventusa.

Palermo je i dalje jedna od tri momčadi u talijanskoj Seriji A koja nema pobjede u gostima ove sezone. Nogometaši Palerma su u ovom 23. kolu poraženi kod Cagliarija na Sardiniji s 2-1...

Sve najzanimljivije u ovom ogledu se dogodilo u drugom poluvremenu kada se utakmica otvorila. Razlog toga je bio brzi pogodak u nastavku Pinille (56. minuta). Nakon toga su se redale šanse na obje strane, ali su se opet prvi radovali domaći igrači. Iz slobodnog udarca je Dessena pogodio u 81. minuti i, činilo se, riješio utakmicu.

No, u prvom sljedećem napadu Palermo je smanjio i to nakon što je Hernandez realizirao jedanaesterac, a nakon igranja rukom u šesnaestercu jednog domaćeg igrača. I mogao je Palermo do kraja izjednačiti, ali nisu iskoristili dvije dobre šanse.

Kod gostiju je do 69. minute igrao hrvatski napadač Igor Budan.

Serie A, 23. kolo:

Cagliari - Palermo 2-1 (Pinilla 56, Dessena 81 / Hernandez 83-11m)

Udinese - Milan 1-2 (Di Natale 19 / Lopez 77, El Sharawy 85)

Redoslijed: 1. Milan 47, 2. Juventus 45 (-2), 3. Lazio 42, 4. Udinese 41, 5. Inter 36 (-1), 6. Roma 35 (-1)..., 8. Palermo 31, 9. Cagliari 30...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 00:54