ZVIJEZDA U BEOGRADU

VIDEO: MAMIĆ NA SRPSKOJTELEVIZIJI 'Nisam vrijeđao Srbe, samo sam htio povrijediti Jovanovića'

'U Hrvatskoj me zovu četnikom jer poštujem Srbe, jer mi je srce veliko kad vas vidim na moru. Imam i poruku za vas, samo radite, da biste taj novac mogli potrošiti kod nas'
 RTS

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić gostovao je na srpskoj televiziji RTS u emisiji "Oko 11" te kazao da su srpska i hrvatska reprezentacija prijatelji prije i nakon utakmice, dok na terenu mora "frcati sve u šesnaest".

- Ova utakmica je jedno veliko, najveće sportsko suparništvo i u tome treba uživati na stadionu, pa nek bude što mora biti - kazao je Mamić, dodavši da je rezultat bodovno važniji za Hrvatsku dok bi Srbiji pobjeda značila osvetu za poraz u Zagrebu.

Istaknuo je da u životu nikad nije povrijedio ni jednog Srbina.

- Nisam vrijeđao Srbe, nego samo Jovanovića. Htio sam ga povrijediti zato što je on vrijeđao mene i cijeli hrvatski nogomet .

Večer prije utakmice, Zdravko Mamić je organizirao druženje sa srpskim sportskim prijateljima - Džajićem, Cvetkovićem, Bjekovićem, Zečevićem, koji su, kako kaže, „top topova".

Na pitanje bi li ispunio Džajićevu želju da dođe u Zvezdu, Mamić se zahvalio na komplimentu i rekao da bi u "normalnim okolnostima" svakom čovjeku bila privilegija raditi u Zvezdi.

Mamić se osvrnuo i na Dinamove igre u europskim natjecanjima, te na transfere na kojima mu, kako je voditelj ustvrdio, svi zavide.

- Dinamo je sada po ugledu otišao tamo gdje je nekada bila Crvena Zvezda. Ja sam čovjek koji je došao iz poslovnog svijeta, a tajna uspješnijih transfera je u tome da dovoljno puta možete reći „ne", ali da uvjet za to mora biti i financijska stabilnost klubova - rekao je Mamić.

Prvi čovjek Dinama rekao je da Srbi imaju bolje igrače, ali da nikada nisu izgradili kult nogometne reprezentacije, zbog čega im i nedostaju rezultati.

Mamić je kazao da se u Hrvatskoj osjeća obožavanim od svih normalnih ljudi, ali ne i od dijela medija i "huliganskih grupa" koje su ga željele maknuti iz Dinama.

Za kraj, Mamić je pozvao Srbe na more.

- U Hrvatskoj me zovu četnikom jer poštujem Srbe, jer mi je srce veliko kad vas vidim na moru. Imam i poruku za vas, samo radite, da biste taj novac mogli potrošiti kod nas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:43