PREMIERSHIP

VIDEO: LIVERPOOL - ARSENAL 5-1 Neviđeni potop: Redsi za 20 minuta unakazili Arsenal!

Derbi 25. kola Premiershipa riješen je već u uvodnom dijelu utakmice

Vodeća momčad engleskog Premiershipa nakon 24 kola Arsenal teško je stradao na Anfieldu. Crveni tornado otpuhao je goste iz Londona s terena već u prvih 20 minuta, kad je Liverpool poveo sa 4-0 bez da je zabio njegov najbolji strijelac Luis Suarez, a u drugom poluvremenu po jedan pogodak postigli su Sterling za domaće i Arteta s bijele točke za goste za konačnih 5-1.

Dvostruki asistent Suarez, kojem je Gerrard po izlasku u 76. minuti ostavio kapetasku traku, najbliže pogotku bio je u 63. minuti, no slobodni udarac iz rašlji mu je izvadio Szczesny.

Možda se pokoji Arsenalov navijač rugao Spursima kad su Redsi podarili pet komada Tottenhamu, uglavnom, urekao se... Prvi je to poraz 'topnika' od 14. prosinca i 'tenisa' s Manchester Cityjem na Etihadu (3-6).

Domaći su poveli već u 1. minuti, nakon prvog napadsa i prvog prekida, slobodnog udarca sa strane. Igrala se 53. sekunda, Škrtel je bio najbrži na Gerrardov šut-nabačaj i nogom sa šest metara svladao Szczesnog. Nakon po jedne propuštene prigode sa svake strane, u 10. minuti nakon kornera, ponovno Gerrard za Škrtela, ovaj put na glavu, pogodak u suprotne rašlje, neobranjivo za 2-0, rezultat kojim je Arsenal slavio jesenas na Emiratesu.

Momčad Arsenea Wengera bila je grogirana, vezni red nervozan pod proitiskom domaćih, zadnja linija zbunjena i uspaničena. U 12. minuti Sturridge je u akciji Gerrarda i Suareza u tri poteza izbio sam pred vratara gostiju, prebacio ga, ali promašio mrežu. Odmah potom Suare je iz voleja sa 25 metara pogodio vratnicu, a Kolo Toure promašio odbijanac unatoč praznim vratima.

No, zaprijetili su i 'topnici' iz prekida, u 15. minuti Mertesacker je glavom nakon udarca iz kuta tukao pokraj vrata. Kazna je stigla stotinjak sekundi kasnije, protunapad nakon Özlilove izgubljene lopte, Henderson za Suareza, a ovaj na drugu vratnicu za Sterlinga koji je izbliza pogodio za u tom trnnu nestvarnih 3-0!

Arsenal je želio nametnuti svoju pas-igru i izlazio visoko sa zadnjom linijom, no bilo je to točno ono što je Brendan Rodgers priželjkivao. I u 20. minuti Sturrudge je na Coutinhovu dubinsku loptu pobjegao za njega presporim stoperima Koscielnyju i Mertesackeru i hladnokrvno prevario Szczesnog za još nevjerojatnijih, 4-0!

Rodgersova momčad nastavila je kontrolirati za se povoljnu situaciju vrebajući prigodenza kontre sa svoje polovice, ali i čuvajući loptu na njoj te bez rizika, dugim loptama i dijagonalama tražeći svoj napadački trojac, Sterlinga, Suareza i Sturridgea. Do kraja poluvremena gosti nisu uspjeli zaprijetiti.

U nastavku ista priča. U 52. minuti Sterling je izbjegao zamku zaleđa i iz drugog pokušaja svladao Szczesnog za 5-0. Gosti su tek u 57. minuti (Giroud glavom, ali premlako) pucali unutar okvira Mignoletovih vratiju, do kraja ih skupili šest, naspram 12 domaćih.

Wenger je mijenjao tek u 60. minuti i odmah iskoristio sve adute, Podolskog, Rosickog i Gibbsa umjesto Girouda, Özila i Nacha Monreala. U 68. minuti Gerrard je skrivio 11-erac na Oxlade-Chamberlainu, a Arteta zabio za 5-1.

LIVERPOOL - ARSENAL 5-1 (Škrtel 1, 10, Sterling 17, 52, Sturridge 19 / Arteta 69-11m)

Kraj utakmice!

U 69. minuta Arsenal je stigao do počasnog pogotka. Gerrard je an rubu 16-erca srušio Chamberlaina, a siguran izvođač s bijele točke bio je Arteta.

Liverpoolu nije dosta. Domaći su očlto 'namirisali krv' i u drugom dijelu igraju sjajno. U 52. minuti Sterling je izašao sam ispred vratar Arsenala i matirao ga iz drugog pokušaja.



RS 2nd Goal vs Arsenal by LFCmostar

Završeno je prvo poluvrijeme.

Liverpool i Arsenal igraju prvu utakmicu 25. kola Premiershipa, a početak utakmice je nevjerojatan. Naime, Redsi su gostima iz Londona u prvih 20 minuta zabili četiri pogotka! Prva dva su djelo stopera Martina Škrtela, a agoniju Topnika produbili su Sterling i Sturridge. I ne samo to, Suarez je stigao još pogoditi i vratnicu, a Sterling i Henderson su promašili dvije sjajne prilike.



DS Goal vs Arsenal by LFCmostar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:42