DRAMA U BRAZILU

VIDEO: KUP KONFEDERACIJA Prvaci se provukli u finale, Španjolci tek nakon penala slomili Talijane

U finalu 9. izdanja Kupa Konfederacija igrati će domaćin Brazil i Španjolska koja je nakon ruleta jedanesteraca porazila Italiju. Putnik u finale odlučen je tek u sedmoj seriji kada je Bonucci promašio, a Navas odveo Furiju do njihova prvog finala Kupa Konfederacija.

Imaju Talijani razloga tugovati ovakovom epilogu jer su u svim elementima nadvisili svjetskog i europskog prvaka. No, nisu imali sreću kao saveznika. Pogotovo u uvodnim minutama kada su mogli poniziti Španjolsku. Na stadionu u Belo Horizonteu redali su Talijani prilike kao na traci, ali Furija je imala briljantnog Casillasa. Skidao je Iker kao od šale pokušaje Maggia, Gilardina i De Rossija a ono što čuvar Real Madrida nije pokupio otišlo je izvan okvira...

Sjajna predstava Talijana na koncu nije okrunjena pogotkom. Kada su izdržali početne nalete, Španjolci su počeli sa svojom igrom beskrajnih dodavanja i čekanja da Azzuri izađu iz formacije. Nisu dočekali jer je utakmica na koncu otišla u produžetke, a nakon što su mreže ostale čiste i nakon tih pola sata u kojima su igrači bili potpuno iscrpljeni, na red su stigli udarci s bijele točke. Svi izvođači bili su spretni do sedme serije kada je Bonucci promašio, a Navas zabio za veliko slavlje Španjolske.

Navijači Španjolske i Italije evocirali su uspomene na Euro 2008. kada su na isti način odlučivali o putniku u polufinale. I tada su Španjolci bili spretniji i s 4-2 nadvisili protivnika.

Nakon iscrpljujućih 120 minuta, Španjolska će imati dva dana za regeneraciju jer već u nedjelju ih čeka Brazil na čuvenoj Maracani. Odgovor na pitanje hoće li Brazil do četvrte titule pobjednika Kupa Konfederacija ili će naslov premijerno osvojiti Španjolska pričekati ćemo do nedjelje. Veliko finale je u 19 sati...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:34