S(P)RETNO DO BODOVA

VIDEO Katastrofalne pogreške: Juventusu pobjedu na Siciliji protiv Catanije poklonili suci

Katastrofalne je dvije odluke po Cataniju i po pravila nogometne igre donio isti linijski sudac u podnevnom dvoboju devetog kola Serije A između Catanije i Juventusa.

Utjecale su izravno na rezultat jer je, najprije, u 25. minuti poništen regularan pogodak domaćinima, koji je Bergessio postigao iz čiste situacije, da bi u 57. Juventus do pobjede došao iz očitog zaleđa u kojem se našao Niklas Bendtner, nakon čijeg je udarca gol zabio Arturo Vidal.

Glavni sudac i njegov pomoćnik tako su, namjerno ili ne, izravno skrojili rezultat dvoboja na Siciliji, iz kojeg se Juventus izvukao novom pobjedom: Torinezi su neporaženi već 48 prvenstvenih utakmica u nizu.

Predsjednik domaćeg kluba Antonino Pulvirenti toliko se uzrujao kod poništenog pogotka za njegovu momčad da mu je sudac Andrea Gervasoni pokazao crveni karton. Predsjednik inače ima običaj sjediti na klupi među članovima stručnog stožera.

Nakon utakmice Pulvirenti je optužio Juventusovu klupu i igrače za skandalozni pritisak na suca.

- Linijski je sudac najprije signalizirao da je gol regularan. Predomislio se nakon hajke s Juventusove klupe. Žalosno je i sramotno da su nam gol poništili rezervni Juventusovi igrači Simone Pepe i Emanuele Giaccherini, koji su boravak na zagrijavanju iskoristili da bi nasrnuli na suca – izjavio je Pulvirenti zaključivši:

- Ovo je treći ovakav incident na našu štetu. Dogodilo nam se isto također u utakmicama s Parmom i Interom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:35