FA CUP

VIDEO Kalinić strijelac u porazu Blackburna

Blackburn Rovers' Croatian forward Nikola Kalinic celebrates after opening the scoring during his team's English Premier League football match against Manchester City at The City of Manchester stadium in Manchester, northwest England, on September 11, 2010. AFP PHOTO/ANDREW YATESFOR EDITORIAL USE Additional licence required for any commercial/promotional use or use on TV or internet (except identical online version of newspaper) of Premier League/Football League photos. Tel DataCo +44 207 2981656. Do not alter/modify photo
 AFP

Hrvatski napadač Nikola Kalinić svojim golom na Villa Parku nije uspio održati svoj Blackburn u FA Cupu. Aston villa je slavila u ogledu 4. kola s 3-1.

Nakon što su domaćini poveli golom Ciarana Clarka u 11. minuti, Kalinić je izjednačio u 18. minuti. Poentirao je lijevom nogom udarcem iskosa s lijeve strane. No, domaćin je s još dva pogotka u prvom poluvremenu, zabili su ih Robert Pires u 35. i Nathan Delfouneso u 42. minuti, osigurao pobjedu.

Zanimljivo da Kalinić nije počeo utakmicu, već je u 10. minuti ušao u igru umjesto Roquea Santa Cruza. Zabio je gol samo osam minuta kasnije.

Domaćini su od 62. minute igrali bez isključenog Nathana Bakera.

Branitelj naslova Chelsea je na gostovanju kod Evertona izvukao ponovljenu utakmicu na svom Stamford Bridgeu, odigravši 1-1. Kažemo, izvukao je, jer je domaćin na Goodison Parku poveo u 62. minuti, kada je francuski napadač Louis Saha poentirao glavom. Bio je to njegov tek drugi gol ove sezone, a prvi u FA Cupu. Konačnih 1-1 postavio je Salomon Kalou u 75. minuti, odnosno samo pet minuta nakon što je ušao u igru. Mogli su gosti nakon toga i do pobjede, ali se lopta nakon dobrog udarca Ramiresa odbila od vratnice.

Manchester United preokretom protiv trećeligaša

Odigrani su svi susreti 4. kola FA Cupa predviđeni za subotu. Plasman dalje izborili su nogometaši Manchester Uniteda koji su teže nego li je bilo očekivano savladali trećeligaša Southampton 2-1.

Iako je trenutno trećeplasirana momčad trećeg razreda engleskog nogometa povela lijepim golom Richarda Chaplowa u 45. minuti, "crveni vragovi" su u nastavku golovima Michaela Owena i Javiera Hernandeza (na asistenciju Giggsa) došli do pobjede i plasmana dalje.

Dalje ide i Birmingham koji je na svom St. Andrew'su s 3-2 pobijedio drugoligaša Coventry usprkos zaostatku 2-0 već iz 26. minute. Inicijator preokreta bio je David Bentley koji je zabio topovskim udarcem s više od 20 metara udaljenosti u 35. minuti, da bi kasnije suparničku mrežu zatresli i Stuart Parnaby i Kevin Phillips.

Kažimo da je u sudaru prvoligaša na Reebok stadionu domaći Bolton remizirao s Wiganom 0-0 u utakmici u kojoj nije nastupio naš Ivan Klasnić iako je konkurirao za sastav nakon oporavka od ozljede prepona.

FA Cup, 4. kolo:

Everton - Chelsea 1-1 (Saha 62 / Kalou 75)

Aston Villa - Blackburn 3-1 (Clark 11, Pires 35, Delfouneso 42 / Kalinić 18)

Birmingham – Coventry 3-2 (Bentley 35, Parnaby 67, Phillips 73 / King 11, Wood 26)

Bolton – Wigan 0-0

Southampton – Manchester United 1-2 (Chaplow 45 / Owen 65, Hernandez 76)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:27