MUČENJE AZZURRA

VIDEO: ITALIJA - AZERBAJDŽAN 2-1 Kakva noć Giorgija Chiellinija - zabio dva pogotka i autogol!

Talijani su se namučili s Azerima, dok su Norvežani bez problema slavili na Malti

Antonio Conte ostao je stopostotan, novi izbornik Italije uspješno je odradio i treću zadaću otkako je sjeo na klupu Azzurra, drugu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016. u Francuskoj. Nakon Norveške pao je i Azerbajdžan, koji je svom domaćinu na punom stadionu Renzo Barbera u toplom Palermu pružio dostojan otpor. Italija je dominirala tijekom cijele utakmice, ali je na kraju morala spašavati pobjedu. Apsolutno prvo ime dvoboja bio je Giorgio Chiellini, autor sva tri pogotka. Dva je zabio u suparničku, jedan u svoju mrežu. Golovi mu dosad nisu bili specijalnost, u 71 nastupu do danas za reprezentaciju ih je stoper Juventusa postigao samo četiri.

Izbornik gostiju Berti Vogts zatvorio je prilaze svojim vratima, koja su Azzurri konstantno opsjedali. Bedem je izdržao do kraja prvog dijela, kada je Andrea Pirlo izveo korner, vratar Kamran Agajev otplivao u nepoznato, a Chiellini pogodio glavom.

Nije se puno toga promijenilo ni u nastavku, rijetko su Azeri prelazili centar. Ali kad su ga prešli, uspjeli su zabiti. U 73. minuti Conte je iz igre izvukao Pirla, kojeg je očito htio malo odmoriti, no to mu se obilo o glavu četiri minute kasnije. Dimitrij Nazarov je izborio korner, kojeg je potom sam izveo. Lopta je išla na Raufa Alijeva, ali ispred njega je bio Chiellini, koji je nekontrolirano pogodio Gianluigija Buffona i lopta je odsjela u mreži. Conte je morao brzo reagirati i povukao je dobitni potez. U igru je ubacio Sebastiana Giovinca i prelomio utakmicu. Giovinco je pet minuta nakon ulaska na travnjak idealno centrirao na glavu Chiellinija, junaka nove talijanske pobjede.

U promašajima Talijana najviše se istaknuo Simone Zaza, napadač Sassuola koji ni u šestoj utakmici zaredom nakon što je zabio Norvežanima nije uspio poentirati. Zabavljao je Zaza gledatelje, dvaput atraktivno pokušao škaricama, ali je i promašivao sa samo nekoliko metara. Giovinco je u smiraj dvoboja bio blizu trećeg gola, ali je njegov prekrasni udarac zatresao gredu.

- Reprezentacija je trebala ličnost poput Contea - pohvalio je Giovinco svog donedavnog trenera u Juventusu.

U posljednjoj utakmici naše skupine Norvežani su sa 3-0 slavili na Malti.

REZULTATI:

Bugarska - HRVATSKA 0-1 (Bodurov 36-autogol)

Italija - Azerbajdžan 2-1 (Chiellini 44, 82 / Chiellini 77)

Malta - Norveška 0-3 (Daehli 22, King 25, 49)

LJESTVICA:

1. Italija 2 2 0 0 4-1 6

2. HRVATSKA 2 2 0 0 3-0 6

3. Norveška 2 1 0 1 3-2 3

4. Bugarska 2 1 0 1 2-2 3

5. Azerbajdžan 2 0 0 2 2-4 0

6. Malta 2 0 0 2 0-5 0

Italija - Azerbajdžan 2:1

PALERMO Stadion Renzo Barbera. Gledatelja 35.000. Sudac: Gocek (Turska).

STRIJELCI: 1:0 - Chiellini (44), 1:1 - Chiellini (77-ag), 2:1 - Chiellini (82).

ITALIJA (3-5-2): Buffon - Ranocchia, Bonucci, Chiellini - Darmian (od 81. Candreva), Florenzi (od 77. Giovinco), Pirlo (od 73. Aquilani), Marchisio, De Sciglio - Zaza, Immobile. IZBORNIK: Antonio Conte.

AZERBAJDŽAN (4-2-3-1): K. Agajev - Qirtimov (od 46. Ramazanov), Sadigov, B. Husejnov, Alahverdijev - Qarajev, Amirgulijev (od 86. Nadirov) - Abdulajev, Dadašov (od 59. C. Husejnov), Nazarov - Alijev. IZBORNIK: Berti Vogts.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:38