PODIVLJALI ALBA I VALDES

VIDEO FOTO Dok Modrić i društvo slave u svlačionici Reala, Katalonci optužuju: 'Pokradeni smo'

Real je napravio najbolji mogući posao, u El Clasicu koji se za njih igrao u vrlo nepovoljnom terminu zbog utakmice s Manchester Unitedom u utorak još jednom je matirao Barcelonu. A Katalonci? Ako je ono u srijedu bilo grozno, ovo je užasno. Djeluju nemoćno, kao da su im noge olovne a misli okovane.

Ima li itko rješenje kako zaustaviti "atrofiju mišića" momčadi kojoj se svijet donedavni uglavnom divio. Luka Modrić odigrao je prvi put protiv Barce svih 90 minuta, bio je vrlo dobar i poduzetan, asistirao je za pobjednički gol Sergia Ramosa u 82. minuti. Kad smo već najavili da bi ova subota mogla za njega biti bitna, ovaj netipični El Clasico sugerira bolje dane Modrića u Realu. Tko su junaci pobjede najbolje je nakon utakmice pojasnio Alvaro Arbeloa koji je objavio je fotografiju iz Realove svlačionice na kojoj su junaci pobjede nad Barcelonom - Essiena, Pepea Ramos, Modrić i Ronaldo.

Rijetko su kada ljuti rivali u dvoboj ušli tako opušteno. Nije čudilo što je Jose Mourinho odmarao gotovo kompletan vezni i ofenzivni red, Katalonci su šokirali neambicioznošću. Nisu se predstavili kao šampionska momčad jer takva bi letjela terenom od želje da se iskupi za ispadanje u Kupu i vrati "krv u lice" prije Lige prvaka. Ne, Messi i društvo dodavali su se "amo-tamo", pogotovo kod rezultata 1:1 ostavljali su snažan dojam da ih remi zadovoljava.

Kad im je Mourinho napipao puls i shvatio da su daleko od goropadnog rivala, uveo je Ronalda i Khediru i dominirao utakmicom. Iako se lako moglo dogoditi da je ne dobije, u sudačkoj nadoknadi gosti su oštećeni, Sergio Ramos ispružio je nogu i zaustavio Adriana u prodoru u kaznenom prostoru. Budući da su igrači Blaugrane velemajstori glume teško je biti stoposto siguran koliko ga je udario, a u kojoj se mjeri eventualno bacio, no čini se da je bio kazneni udarac, iako niti eksperti oko toga nisu jedinstveni. Najžučniji u prosvjedima Victor Valdes dobio je nakon završetka utakmice crveni karton. Suci svugdje griješe u procjeni, tako i u Španjolskoj.

- Trebao je pokazati da bijelu točku, jedanaesterac je čist – jasan je sportski direktor Barcelone Andoni Zubizaretta. Naime, u sudačkoj nadoknadi gosti su oštećeni, Sergio Ramos je zaustavio Adriana u kaznenom prostoru. Budući da su igrači Blaugrane velemajstori glume teško je biti stoposto siguran koliko ga je udario, a u kojoj se mjeri eventualno bacio, no čini se da je bio kazneni udarac.

Oni koji prvenstveno notiraju popratne događaje neće propustiti nazočnog Diega Maradone u loži, kao niti srednji prst koji je Jordi Alba pokazao domaćim navijačima nakon izjednačenja na 1:1.

- Nije to bio srednji prst, pokazivao sam da je Messi broj 1 – vadio se Jordi Alba.

Razlika na tablici između njih sada je 13 bodova.

- Ovo je za nas važna pobjeda, no takvu prednost Barcelone ipak nije moguće nadoknaditi – zaključio je Sergio Ramos.

Nakon utakmice šou je imao i vratar Barcelone Victor Valdes. Valdes je zaradio crveni karton, a u izvješću suca Lasa stoji:

- Nakon što je utakmica bila gotova, a dok smo još uvijek bili na terenu, javno sam opomenuo Barceloninog vratara Victora Valdesa jer mi se unosio u lice galamio: ''Nemaš srama, prevario si nas''. Isti igrač me je u tunelu nastavio vrijeđati.

Goal.com: Modriću solidna trojka

Ugledni nogometni portal Goal.com ocijenio je Luku Modrića s trojkom za nastup u velikom derbiju 26. kola Primere, u kojem je njegov Real Madrid kao domaćin pobijedio Barcelonu 2-1…

''Hrvatski nogometaš orkestrirao je rijetkim napadima Real Madrida, djelujući kao uporište između napada i zadnje linije. Nakon njegovog odličnog centaršuta je Sergio Ramos zabio pobjednički gol za Real Madrid'', opisao je kratko Goal.com Modrićev učinak.

Prosjek ocjena Gola.coma za nogometaše Real Madrida je 3.04, a za Barcelonine 2.79.

Najbolju ocjenu 3.5 (u rasponu od jedinice do petice) u Real Madridu su dobili Varane, Ramos, Benzema i Cristiano Ronaldo,

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:42