KUP UKRAJINE

VIDEO Forma stiže u pravo vrijeme - Eduardo s dva gola potopio Dinamo!

Heroj pobjede aktualnih prvaka bio je hrvatski reprezentativac, koji je dva puta, u devetoj i 88. minuti utakmice, ubojito reagirao pred golom Oleksandra Šovkovskij

Dva je pogotka hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva postigao u 3-2 kijevskoj pobjedi Šahtjora nad Dinamom u derbiju igranom u osmini finala Ukrajinskoga nogometnog kupa. Heroj pobjede aktualnih prvaka bio je hrvatski reprezentativac, koji je dva puta, u devetoj i 88. minuti utakmice, ubojito reagirao pred golom Oleksandra Šovkovskija i zabio za 1-0 odnosno 3-1 vodstvo Šahtjora.

Pokazali su se ti pogoci ključni za sastav Mircee Lucescua, koji je proslavio svoju 250. pobjedu na Šahtjorovoj klupi kad su službena natjecanja u pitanju. Na 2-0 za Šahtjor povisio je Teixeira u 21. minuti, dok je na 2-1 smanjio Jarmolenko pretkraj prvog poluvremena. Artem Milevskij u petoj je minuti sudačke nadoknade zabio utješan pogodak za domaćine.

Eduardo, koji je dosad ove sezone za Šahtjor zabio samo tri prvenstvena pogotka, zamijenjen je tek u petoj minuti sudačke nadoknade. Zaradio je u 48. i žuti karton. Zabio je već tri gola u ukrajinskim derbijima.

Darijo Srna kapetanski je predvodio svoju momčad do pobjede odigravši cijeli dvoboj na mjstu desnog beka. Ognjen Vukojević u domaćoj je momčadi također odradio svih 90 minuta.

Ukrajinski nogometni kup, osmina finala:

Dinamo K. - Šahtjor D. 2-3 (Jarmolenko 41, Milevskij 90+5 / Eduardo 9, 88, Teixeira 21)

Karpatij L. - Metalist H. 1-0

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 10:51