SUTRA PREDSTAVLJANJE U BARCI

VIDEO: EMOTIVNI OPROŠTAJ Ivan Rakitić u suzama: 'Sevilla je moj klub, ovo nije 'zbogom'

Mundo Deportivo najavio je predstavljanje hrvatskog reprezentativca naslovom "Rakitićev dan"
 Sevilla twitter

U utorak, točno u 11.15 sati, hrvatski veznjak Ivan Rakitić obavit će i posljednju formalnost koja ga dijeli da službeno postane četvrti Hrvat u velikoj Barceloni. Rakitić će tada u predsjedničkom salonu na Nou Campu staviti potpis na petogodišnji ugovor, a u podne ga čeka prvi fotosession u crveno-plavom dresu.

Početak priprema

Naposljetku, u 12.45 konačno će se pojaviti pred novinarima, a njegova press konferencija bit će prenošena uživo na klupskoj televiziji Barça TV te preko streaminga na Barçinoj internetskoj stranici, uz engleski prijevod.

Mundo Deportivo najavio je predstavljanje hrvatskog reprezentativca naslovom “Rakitićev dan” i piše da će uz Ivana cijelo vrijeme biti njegova supruga Raquel i kćerkica Althea, kao i brat Dejan koji je vodio pregovore.

Radi se o drugom od tri predstavljanja u Barceloni, nakon što su navijači ranije upoznali vratara Marc-Andréa ter Stegena. Sada se još čeka dolazak čileanskog vratara Claudija Brava.

Rakitić se već telefonski upoznao s novim trenerom Luisom Enriqueom, a uživo će mu se predstaviti u trećem tjednu srpnja, kada počinju pripreme za novu sezonu.

Donedavni kapetan Seville još uvijek ne zna koji će broj na dresu nositi. U Sevilli je imao 11, što je već zauzeo Neymar, a u hrvatskoj reprezentaciji pripada mu sedmica, koja je u Barçi na leđima Pedra Rodrígueza. Klub će konačni popis objaviti prilikom registracije igrača.

Twitter ili Facebook

Isto tako, Ivan Rakitić treba odlučiti hoće li otvoriti službeni Facebook ili Twitter profil. Mundo Deportivo piše da će komunikacija Barçinih igrača s navijačima biti pažljivo isplanirana nakon što se prouči novi kodeks ponašanja koji će uprava donijeti u dogovoru s trenerom Luisom Enriqueom.

Ivan se jutros oprostio od navijača i već sada bivših suigrača u Sevilli. Nije mu bilo lako, čak je i suzu pustio...

- Sevilla je moj klub i uvijek će biti dio mene. Odlazim s boli u prsima koja nikad neće nestati. Zato ovo nije 'zbogom', nego 'vidimo se'...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:46