BRILJIRA NA PRIPREMAMA

VIDEO: COSTA ZALUDIO STAMFORD BRIDGE Mourinho: 'On je čovjek kojeg smo čekali prošle sezone'

On je razlog što nismo kupili napadača u zimskom prijelaznom roku. Čekali smo njega, sad ga imamo i nadamo se da će sve ići u dobrom pravcu - rekao je Mourinho
 AFP

Generalnu probu uoči početka engleskog prvenstva Chelsea je imao u utorak, kad je na Stamford Bridgeu gostovao španjolski Real Sociedad (2:0). Bluesi su dominirali u većem dijelu utakmice, a pitanje pobjednika je već u samom početku s dva gola Diega Coste.

Bilo je to dovoljno za menadžera Josea Mourinha, koji nije skrivao oduševljenje 25-godišnjim napadačem kojeg je ljetos za 38 milijuna eura kupio od španjolskog prvaka. Costin debi za Chelsea na Stamford Bridgeu bio je izvrstan.

- Što možemo očekivati? Očekujem Diega, a Diego je timski igrač koji puno radi za momčad, nisu kod njega u pitanju samo golovi. Tu je i njegov doprinos u defenzivi, njegov mentalitet i njegova ambicija - rekao je Mourinho.

Prošle sezone trećeplasirani Chelsea je u 38 prvenstvenih utakmica postigao 71 pogodak, čak 30 manje od drugoplasiranog Liverpoola i 31 manje od prvaka Manchester Cityja. Iako je Mourinho imao najbolju obranu, za bolji rezultat nedostajala mu je veća učinkovitost napadača. Samuel Eto'o i Fernando Torres zajedno su postigli tek 14 premierligaških pogodaka, definitivno premalo za Mourinhove ambicije.

- Diego Costa je igrač kojeg smo kupili i kojeg smo čekali prošle sezone. On je razlog što nismo kupili napadača u zimskom prijelaznom roku. Čekali smo njega, sad ga imamo i nadamo se da će sve ići u dobrom pravcu. Već se uklopio u momčad i cijela Premier liga, ne samo Chelsea, treba biti sretna. Ponekad gubimo važne igrače koji odlaze u druge zemlje, ali ponekad dovodimo nove vrhunske igrače u našu ligu.

Koliko je cijena od 38 milijuna eura uopće realna za igrača takvoga kalibra?

- Možete tu svotu smatrati jeftinom jer je tržište ludo i vrijednosti igrača su vrlo visoke. Za igrača poput njega, prvaka Španjolske, finalista Lige prvaka, 25-godišnjaka, smatramo da je cijena za nas bila vrlo povoljna - naglasio je Mourinho.

Doista, Diego Costa bio je prošle sezone u Atleticu pravi stroj za golove. S 27 pogodaka i pet asistencija u 35 nastupa odveo je Atletico do naslova prvaka Španjolske ispred favoriziranih i znatno skupljih ekipa Reala i Barcelone, dok je na putu do finala Lige prvaka za momčad Diega Simeonea u 9 nastupa zabio 8 golova i dodao dvije asistencije. Da je bio spreman za finale, tko zna bi li kraljevski klub slavio Decimu.

No, Costa je danas u Chelseaju, Mourinho očekuje njegovu eksploziju u plavom dresu. Prvi nastup u Premier ligi imat će u ponedjeljak na gostovanju u Burnleyu, za koje bi spreman mogao biti i Didier Drogba, čija ozljeda gležnja ipak nije teška kao što se u prvi trenutak činilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:36