HRVATSKI TRENERSKI TRIO

VIDEO Bjelica protutnjao Bečom, Bilić nije preplivao Terek, a Robi slavio s igračem manje

Loko je tim bodom ostao deseti, sedam kola prije kraja za 'zonom Europa' zaostaje šest bodova, a sljedeći suparnik, opet u Moskvi, prvak je Zenit
 Nina Đurđević / Cropix

Nenad Bjelica promarširao je Bečom, Robert Prosinečki slavio s igračem manje, a Slaven Bilić remizirao u subotnjim utakmicama europskih klubova koje vode hrvatski treneri.

Bjeličin WAC je trijumfom od čak 4-0 nad uvjerljivo vodećom i pomalo već uspavanom Austrijom u Beču postao najuspješnija momčad proljetnog dijela prvenstva, s osvojenih 21 od 27 mogućih bodova, približio se na bod Rapidu i Sturmu na četvrtom mjestu osam kola prije kraja. Strijelci u slatkoj osveti za jesenjih 3-6 u Koruškoj bili su Jacobo (2. i 63.), Kerhe (19.) i Topčagić (88. minuta).

Bjelica uništio Austriju

Lokomotiv (Ćorluka 90 minuta, Krešić klupa) po teškom terenu u kišnoj Moskvi nije uspio svladati Terek, 1-1 je s obzirom na promašaje čak i uspjeh s obzirom na poraze u čak četiri domaćinstvima sa sličnim scenarijem jesenas.

Bilićeva momčad je povela u 4. minuti pogotkom Djurice nakon prekida, izjednačio je dvije minute kasnije izdaleka Mauricio, ispostavilo se jedinim udarce gostiju na vrata Guilhermea. Loko je tim bodom ostao deseti, sedam kola prije kraja za 'zonom Europa' zaostaje šest bodova, a sljedeći suparnik, opet u Moskvi, prvak je Zenit. Dodajmo i da je Rostov ( Pletikosa 90) sa 1-0 svladao Spartak ( Vukojević 90)...

Kayserispor je sa 4-1 ispratio Elazigspor s vratarom Vanjom Ivešom i veznim Ivanom Sesarom te se šest kola prije kraja primaknuo četvrtoplasiranom Kasimpasi na četiri boda.

Domaći su također rano poveli (Bobo 6.), pa su si gosti sami zabili (Bilica 29.) da bi potom u 32. minuti sudac prestrogo dosudio 11-erac za goste i isključio Dursuna. Nakon 2-1 (Kaloglu) momčad Roberta Prosinečkog i pomoćnika mu Gordana Ciprića se zgusnula na svojoj polovici i u nastavku realizirala dvije kontre, u 47. i 68. minuti, preko sjajnog ljevonogog argentinskog krila Pabla Mouchea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:40