PORAZ OD ATLETICA

VIDEO: BJELICA ISKLJUČEN U BEČU 'Suca sam samo pitao 'zar smo mi premali da se natječemo?'

 Ronald Goršić/CROPIX

Nogometaši Austrije ni u trećem nastupu u Ligi prvaka nisu zabili gol, Atlético Madrid se u 3. kolu skupine G prošetao Bečom ostvarivši svoju 11. pobjedu u 12 utakmica ove sezone. Raúl García (8.) nakon brzo izvedenog prekida i Diego Costa (20. i 53. minuta) iz dvaju prototunapada zabili su za 0-3 momčadi Diega Simeonea, koja je nakon ranog vodstva stala iza lopte i štedjela snagu (Costa je zamijenjen u 60. munuti, Villa nije ni ulazio).

Trener domaćih Nenad Bjelica isključen je na poluvremenu zbog prigovora talijanskome sucu Orsatu (11-erac na Kienastu u 38. minuti), ali nastavio je voditi momčad preko mobitela. Počasni gol nije dočekao, no rekordno ispunjene tribine stadiona Ernsta Happela (45.675, navijača gostiju tek 50-ak, 5000 slobodnih mjesta) nisu upututile nijedan zvižduk 'ljubičastima',bodrivši ih do samoga kraja u nastojanjima da zabiju; najbliže je ponovno bio Hosiner, koji je nakon dvije vratnice u prva dva kola ovaj put pogodio – gredu.

Bilo je to u 37. minuti, pri 0-2.

- Rekao sam sucu, što, zar smo mi premali da se natječemo? Smatrao sam da nam je pri 0-2 mogao dati taj 11-erac, mogao, ne i morao, nekome jačemu bi se to vjerojatno sudilo, rekao je Bjelica na upit o isključenju, dodavši da kriterij nije bio jednak u procjenama još nekih prekršaja i žutih kartona.

Austrijski prvaci već šest utakmica zaredom nisu pobijedili, u nedjelju ih na njihovu Generali-stadionu čeka gradski derbi s Rapidom, od kojeg su na papiru jači, a u kolovozu su odigrali 0- 0. Loša vijest je Stankovićeva obnovljena ozljeda, Bjelica ga je morao zamijeniti već u 14. minuti (Kienast).

- Atlético je bolji od nas, pokazao je otpočetka svoju veću kvalitetu, a nakon 0-2 u 20. minuti željeli smo zabiti taj gol, nismo dvije dobre situacije iskoristili, oni nam zabili nakon još jedne kontre. Nama je Liga prvaka jedno veliko iskustvo, borimo se sa superiornijima od sebe u svakom pogledu, 10 protiv 200 milijuna eura, sportski je nadati se 3. mjestu, za koje smo teoretski u igri, ali realnost je drugačija, okrećemo se nama najbitnijem, autrijskom prvenstvu, poručio je Osječanin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 02:11