KONTROVERZNI TALIJAN

VIDEO Bijesni Paolo Di Canio napustio presicu: 'Nikada nisam rekao da sam fašist!'

Engleski su ga mediji prozvali i rasistom, a njegovom se imenovanju usprotivio i dio navijača Sunderlanda
 AFP

Novi menadžer engleskog nogometnog prvoligaša Sunderlanda Paolo Di Canio odbio je odgovarati na pitanja o svojim političkim stavovima na prvoj press-konferenciji po imenovanju na novu dužnost...

Di Canio je službeno imenovan menadžerom Sunderlanda u nedjelju navečer, a odmah potom uslijedile su brojne osude u otočkim tiskovinama na račun zapošljavanja kontroverznog Talijana zbog njegove poznate prošlosti u kojoj nije skrivao simpatije prema fašizmu i Benitu Mussoliniju. Engleski su ga mediji prozvali i rasistom, a njegovom se imenovanju usprotivio i dio navijača Sunderlanda.

Na press-konferenciji je Di Canio inzistirao kako će razgovarati samo o nogometnim pitanjima, ali nakon što ga BBC-ov novinar Dan Roan nije prestajao "rešetati" pitanjima o političkim stavovima, ovaj se ustao i otišao.

Otočki mediji naglašavaju Di Canijevu izjavu iz 2005. godine kada je priznao da je "fašist, ali ne i rasist".

- Nikad nisam dao tu izjavu, mediji iskrivljuju nešto što sam rekao u dugom intervjuu. Ne mogu to ponavljati dovijeka – rekao je između ostaloga Di Canio, koji je po imenovanju za menadžera "crnih mačaka" sa sobom u klub doveo četiri sunarodnjaka u stručni stožer, Fabrizija Piccaretu kao trenera prve momčadi, Domenica Doarda kao trenera vratara, Claudija Donatellija kao kondicijskog trenera, te Giulija Viscardija na mjesto fizioterapeuta i masera.

Sva četvorica surađivala su sa Di Caniom i u bivšem mu klubu Swindon Townu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:44