UPITNA KARIJERA

VIDEO: Becks uspješno operirao Ahilovu tetivu

Manchester United's Paul Scholes stands with AC Milan's David Beckham (R) during their Champions League last 16, second leg soccer match at Old Trafford in Manchester, northern England March 10, 2010. REUTERS/Darren Staples (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER)
 Reuters

David Beckham, 34-godišnji engleski nogometni reprezentativac na posudbenom radu u Milanu, uspješno je u ponedjeljak operirao Ahilovu tetivu lijeve noge.

U finskom Turkuu Beckham je obavio operaciju u ponedjeljak poslijepodne koju je izveo dr. Sakari Orava. Isti je liječnik 2004. godine operirao bivšeg hrvatskog nogometnog reprezentativca Darija Šimića kojem je, također, sanirao ozljedu Ahilove tetive.

AC Milan se u javnosti oglasio šturom informacijom, u kojoj se jedino napominje da je cijeli operativni zahvat prošao u redu i da slijedi postoperativno razdoblje.

Inače, kirurg Orava je prije operacija najavio da bi se Beckham mogao pojaviti opet na nogometnim travnjacima za tri do četiri mjeseca (u najboljem slučaju), čime je otvorio malu nadu Beckhamu da bi ipak mogao zaigrati na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici.

Šimić: Meni je Orava pomogao

David Beckham nije prvi elitni sportaš koji je završio na operacijskom stolu dr. Sakarija Orave. Podulji niz upotpunjuju i nogometaši Dario Šimić i Giuseppe Pancaro, skijaš Peter Fill, atletičar Andrew Howe, gimnastičar Jury Chechi.

Najvažnije pitanje koje zanima engleski nogometni puk jest hoće li se Beckham stići oporaviti do Svjetskoga prvenstva u Južnoafričkoj Republici (11. lipanj - 11. srpanj), za što još uvijek kod nekih tinja nada, premda ne odveć velika.

Šimić, nekadašnji hrvatski nogometni reprezentativac i sam je pretrpio istu ozljedu 2004. godine, a nakon što se obratio Oravi na travnjak se vratio nakon tromjesečne pauze.

- Meni je tetiva bila djelomično potrgana, a operacija je uspješno obavljena. Od tada nisam imao nikakvih problema s Ahilovom tetivom - veli Šimić, trenutačno igrač Monaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:49