LIGA PRVAKA

VIDEO Bayern demonstrirao moć na Cityju, Basel uzeo bod Unitedu

Ovoljetno argentinsko pojačanje iz Lazija, 24-godišnji napadač Mauro Zarate, donio je Milanezima pobjedu golom za konačnih 3-2 u 78. minuti
 AFP

Jupp Heynckes i njegovi nogometaši dokazali su da Bayern ima jednu od najjačih momčadi u Europi. Na svom su stadionu u drugom kolu A-skupine Lige prvaka pobijedili Manchester City 2-0.

Više od samog rezultata impresivna je bila totalna dominacija bavarske momčadi u sudaru s ponajboljim engleskim nogometnim kolektivom.

Sve su domaći na Allianz Areni riješili u prvom poluvremenu golovima Marija Gomeza u 38. i prvoj minuti sudačke nadoknade. Pospremio je sjajni strijelac u mrežu dva odbijanca nakon što je Joe Hart spašavao svoj gol, pri prvoj prilici čak i dva puta obranivši udarce Riberyja pa Müllera.

Gomez je ovim golovima, prvima u skupini natjecanja ove sezone, došao do brojke od 12 postignutih pogodaka u 12 ovosezonskih nastupa.

U drugom poluvremenu Bayern je kontrolirao igru, ali svejedno opet imao više prilika za gol.

Heynckesova je momčad na ubojitom nizu: ovo je bila njezina deseta uzastopna pobjeda u službenim utakmicama bez primljenog gola. Niz traje od sedmog kolovoza kada je sva tri boda na Allianz Areni neočekivano odnijela Borussia iz Mönchengladbcha pobijedivši 1-0. Otad Manuel Neuer nije primio gol u četirima dvobojima Lige prvaka (dva kvalifikacijska), kao ni u šest bundesligaških. S druge strane, Franck Ribery, koji ponovno igra u fantastičnoj formi i predvodi momčad, i njegovi suigrači zabili su impresivnih 28 golova.

Edin Džeko za goste je igrao do 55. minute, kada ga je zamijenio Nigel de Jong.

Nogometaši Napolija došli su do četvrtog boda i drugog mjesta na ljestvici 2-0 pobjedom nad Villarrealom na svom San Paolu. Sve su igrači Waltera Mazzarrija riješili unutar dvije minute, pogocima Hamšika u 15. i Cavanija u 17. minuti iz 11-erca.

Ovom su se pobjedom Talijani Španjolcima osvetili za lanjsko izbacivanje u 1/16 finala Europa lige.

Nogometaši milanskog Intera došli su i do druge pobjede u drugoj utakmici pod vođenjem Claudija Ranierija. U srazu drugog kola B-skupine Lige prvaka u Moskvi su pobijedili CSKA 3-2.

Ovoljetno argentinsko pojačanje iz Lazija, 24-godišnji napadač Mauro Zarate, donio je Milanezima pobjedu golom za konačnih 3-2 u 78. minuti, minutu nakon što je Brazilac u domaćim redovima Wagner Love izjednačio na 2-2.

Inter je inače imao 2-0 vodstvo na poluvremenu zahvaljujući pogocima Lucija i Giampaola Pazzinija, kojeg je Zarate i zamijenio u 49. minuti, dvije minute nakon što je na 2-1 smanjio mladi napadač Moskovljana Alan Džagojev.

Nakon uvodnih pet neuspjeha (4 poraza i remi) na početku sezone, koji su trenera Gian Piera Gasperinija koštali otkaza niti tri mjeseca nakon što je preuzeo posao, europski prvaci iz 2010. godine vezali su dvije pobjede.

Nogometaši Manchester Uniteda prosuli su dva pogotka prednosti i na kraju jedva iščupali bod (3-3) protiv Basela u 2. kolu skupine C Lige prvaka.

Bez ozlijeđenih Rooneyja, Hernandeza, Vidića, Evansa i Smallinga ''crveni vragovi'' su u samo dvije minute bacili Basel na koljena na svome Old Traffordu. U glavnim su ulogama bili Danny Welbeck i Ryan Giggs. Potonji je u 16. minuti asistirao, a Welbeck lijevom nogom matirao Yanna Sommera. Već u sljedećoj minuti gledatelji su praktički vidjeli reprizu. Ponovno je asistent bio neuništivi Velšanin, a 20-godišnji Welbeck je još jednom bio strijelac,ovaj put desnom nogom.

No, umjesto da sačuvaju prednost, igrači Alexa Fergusona su je u drugom poluvremenu praktički jednako ekspresno ispustili kao što su je i stekli. Fabian Frei je u 58. minuti smanjio na 2-1, a samo dvije minute kasnije asistirao prezimenjaku Alexanderu za izjednačenje.

Tu, međutim, nije bio kraj Unitedovim mukama. U 75. minuti Antonio Valencia je u kaznenom prostoru srušio Marca Strellera, a Alexander Frei je doveo Basel na rub senzacionalne pobjede. Ipak, engleski se prvak izvukao u posljednjoj minuti kada je Ashley Young zabio glavom nakon ubacivanja Nanija.

U drugoj utakmici skupine Benfica je pogotkom Bruna Cesara slavila s 1-0 na gostovanju kod rumunjskog prvaka Otelul Galatija.

U drugom ogledu drugog kola B-skupine Lige prvaka Trabzonspor je pred svojom publikom remizirao s francuskim prvakom Lilleom odigravši 1-1.

Debitantski nastup u Ligi prvaka pred domaćom publikom Turcima je pokvario Moussa Sow kad je u 30. minuti doveo momčad Rudija Garcije u vodstvo.

Bod turskoj momčadi, iznenađujućem pobjedniku nad Interom na San Siru u prvom kolu, donio je argentinski veznjak Gustavo Colman u 75. minuti iz 11-erca.

Liga prvaka, 2. kolo, skupina B:

Liga prvaka, 2. kolo, skupina B:

VIDEO CSKA – Inter 2-3 (Džagojev 47, Wagner Love 77 / Lucio 6, Pazzini 23, Zarate 78)

VIDEO Trabzonspor – Lille 1-1 (Colman 75-11m / Sow 30)

Redoslijed: 1. Trabzonspor 4, 2. Inter 3, 3. Lille 2, 4. CSKA 1

Liga prvaka, 2. kolo, skupina A:

VIDEO Napoli – Villarreal 2-0 (Hamšik 15, Cavani 17-11m)

VIDEO Bayern – Manchester City 2-0 (Gomez 38, 45+1)

Redoslijed: 1. Bayern 6, 2. Napoli 4, 3. Manchester City 1, 4. Villarreal 0

Liga prvaka, 2. kolo, skupina C:

VIDEO Manchester United – Basel 3-3 (Welbeck 16, 17 / F. Frei 58, A. Frei 60, 76 - 11m)

VIDEO Otelul Galati – Benfica 0-1 (Cesar 41)

Redoslijed: 1. Basel 4 boda, 2. Benfica 4, 3. Manchester United 2, 4. Otelul Galati 0

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:29