LIGA PRVAKA

VIDEO: BAYERN - ARSENAL 1-1 Bayern rutinski u četvrtfinale, Müller u 90. promašio penal!

Arsenal nije imao snage, a ni kvalitete da zabije još dva gola koliko mu je trebalo za prolaz. Bayern zapravo u nijednom trenutku nije bio u stvarnoj opasnosti
 AFP

"Auf Wiedersehen, Arsenal!", poruka je važila još od prve utakmice u Londonu nakon što je Bayern dobio Arsenala sa 2-0 pa je bilo jasno da će revanš u Munchenu biti samo formalnost .

Tako je i bilo, bez previše muke i reklo bi se u drugoj brzini, Bayern je sačuvao tu prednost pa iako na kraju nije dobio utakmicu – završilo je 1-1 – plasirao se među osam najboljih u Ligi prvaka.

Bavarci su tako nastavili svoj perfektni skor u ovoj sezoni, Guardiolina momčad ruši sve moguće rekorde, a ovaj Arsenal ipak nije iz kategorije da bi mogao Bayernu napraviti štetu. Završilo je remijem, a trebao je Bayern dobiti da je Thomas Muller realizirao penal u sudačkoj nadoknadi. Ali sjajno je reagirao pričuvni vratar Arsenala Fabianski pa je ostao "iks".

Prilično nezanimljivo bilo je prvo poluvrijeme utakmice. Bayern je kontrolirao igru, a Arsenal nije pokazivao neke veće ambicije. Kao da je Wengerova momčad strepila da je ne pregazi bavarski brzi vlak.

Naš Mario Mandžukić igrao od početka, tražio je svoj 23. gol u ovoj sezoni, ali nije imao baš previše izglednih prilika. Ono što je imao zaustavila je Arsenalova obrana. U prvom dijelu opravdano je poništen gol Martineza zbog zaleđa i to je bilo jedno od rijetkih uzbuđenja.

Nastavak utaimice bio je nešto bolji, sadržajniji, sa više ritma u igri pa i šansi. Pomogao je i brzi gol, u 55. minuti zabio je Schweinsteiger za vodstvo Bavaraca. Bio je to klasični "blitz-krieg" u kojem je Ribery odradio pola posla na krilu. Tamo je slomio svog čuvara pa zavrnuo nisku loptu do Schweinsteigeru koji je ostao sam u srcu kaznenog prostora. On je imao dovoljno vremena da primiri loptu i onda je prebaci preko Fabijanskog u mrežu.

Nakon toga lako se moglo dogoditi da se Arsenal raspadne, ali baš obrnuto zabili su gol već u sljedećem napadu. I to ga zabio eks igrač Bayerna, Lukas Podolski. Lahm je pogriješio, možda je u tom duelu sa Podolskim bio i faul, ali u svakom slučaju Arsenalov napadač uzeo je loptu u 16-tercu i onda je sa pet metara iskosa zakucao u mrežu Neuera.

Arsenal nije imao snage, a ni kvalitete da zabije još dva gola koliko mu je trebalo za prolaz. Bayern zapravo u nijednom trenutku nije bio u stvarnoj opasnosti jer je Guardiolina momčad kontrolirala situaciju. Ali nisu znali ni zabiti iz penala za pobjedu. Tako je i najpravednije s obzirom da je norveški sudac Svein Oddvar Moen prelako pokazao na penal nakon što je Koscielny startao na Robbenu. Lucasz Fabianski je obranio penal Mulleru i tako je zasluženo ponio titulu igrača utakmice.

BAYERN - ARSENAL 1-1 (Schweinsteiger 55 / Podolski 57; 2-0)

KRAJ UTAKMICE!

90+2. minuta - Fabianski je obranio, a nakon toga lopta se zaustavila na gol-liniji!

90. minuta - Robben je srušen, jedanaesterac za Bayern.

69. minuta - Mandžukić je promašio meč-loptu! Veliku šansu mu je namjestio Alcantara, Mandžo je bio sam ispred gola, ali je loše zaustavio loptu i Fabianski je spasio čisti gol.



Bayern Munich vs Arsenal (1-1) Goal Podolski... by tech-foot

57. minuta - Arsenal je izjednačio praktički iz ničega. Podolski je oteo loptu Lahmu, sa lijeve strane došao do Neurea i svom snagom iz blizine probio domaćeg vratara. Bavarci su poludili na suca misleći da je Podolski uzeo loptu uz prekršaj.

55. minuta - Bayern je u prvih deset minuta drugog dijela potjerao braniče Arsenala u krilo vratara i kad-tad je to moralo doći na naplatu. Ribery je s lijeve strane u sredini pronašao Schweinsteigera, koji je potpuno usamljen sa sedam metara matirao Fabianskog.



Bayern Munich 1-0 Arsenal (Goal Schweinsteiger... by b-y-a

Počelo je nastavku.

Kraj prvog dijela!

45. minuta - Götze je dočekao jednu odbijenu loptu na desetak metara od gola. Udarac nije bio loš, ali Fabianski ga je skinuo.

39. minuta - Mandžukić je glavom pucao preko gola.

38. minuta - Götze je s desne strane vratio povratnu loptu za Robbena, Nizozemac je pucao, a s gol linije čisti pogodak spasio je Koscielny.

31. minuta - Prva prilika Arsenala. Ozil je iz kornera naciljao glavu Girouda, ali udarac je bio preslab za Neuera.

27. minuta - Javi Martinez je zatresao mrežu, ali sudac je opravdano poništio gol zbog zaleđa...

20. minuta - Prva šansa utakmice. Arsenal je loše izveo korner, a Bayern krenuo u munjevitu kontru. Ribery je ubacio oštro loptu s lijeve strane, a Robben je s druge vratnice pucao preko gola.

10. minuta - Bavarci su od početka zagospodarili terenom, ali Fabianski je još uvijek bez posla... Ubacivanja s boka još ne pronalaze svoje mete...

Utakmica je počela!

BAYERN: Neuer, Dante, Lahm, Thiago Alcántara, Ribéry, Javi Martínez, Robben, Götze, Alaba, Schweinsteiger, Mandžukić

ARSENAL: Fabiański, Sagna, Mertesacker, Vermaelen, Koscielny, Arteta, Özil, Oxlade-Chamberlain, Santi Cazorla, Podolski, Giroud

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:30