POLUFINALE KUPA KRALJA

VIDEO: ATLETICO - REAL 0-2 Cristiano Ronalda zabio dva penala i poslije dobio upaljačem u glavu!

U prvoj utakmici odigranoj na Santiago Bernabeu Real je pobijedio sa 3-0
 AFP

Nije bilo ni najmanje dvojbe oko putnika u finale španjolskoga Kupa kralja. Nakon što je Real prošlog tjedna na svom terenu s uvjerljivih 3:0 nadivisio gradskog suparnika Atletico, malo tko je vjerovao da momčad Diega Simeonea može ugroziti Ronalda, Modrića i društvo. I pogled na startne postave otkrio je da su Atleticovi izgledi doista minimalni, jer je najbolji strijelac Diego Costa otpao zbog suspenzije, a prvi vratar Courtois zbog lakše ozljede.

A sve je postalo jasno već u samom početku uzvrata na Vicente Calderonu, jer su gosti nakon 15 minuta imali nedostižnu prednost od 2:0 i sve nakon toga bila je čista rutina. Posebno je zanimljiv podatak da je Real od lipnja 1999. godine bez poraza na Vicente Calderonu, te da je od 2008. slavio u sedam uzastopnih prvenstvenih gostovanja u gradskom derbiju s Atleticom.

Već u 6. minuti Manquillo je s leđa sapleo Ronalda u kaznenom prostoru Atletica, a sudac Undiano bez razmišljanja je pokazao na bijelu točku. Ronaldo je precizno pogodio donji desni kut, udarac je bio neobranjiv za vratara Aranzubiu. U 16. minuti Ronaldo je postigao i drugi pogodak, također iz jedanaesterca, i to u isti kut, nakon što je Insua nepropisno zaustavio Balea. Prilikom odlaska na odmor Ronaldu je s tribine u glavu doletio upaljač, no Portugalac je bez posljedica nastavio utakmicu, a Atletico je kasnije objavio da je napadač identificiran.

Realov trener Ancelotti na klupi je ostavio Pepea, Di Mariu i Benzemu, priliku su od prve minute dobili Varane, Illarramendi i Isco. U početnoj postavi našao se i hrvatski reprezentativac Luka Modrić, koji je solidno odradio svoju minutažu u veznom redu te ga je u 67. minuti zamijenio Casemiro.

Ronaldo je u nastavku imao priliku za hat-trick, no Aranzubia je dobro reagirao. U završnici je Atletico mogao smanjiti, Sosa je opasno tukao, ali je Casillas odlično obranio i tako dodatno produljio svoj rekord u broju minuta bez primljenog pogotka na Realovim vratima. Ostalo je 0:2, Real je s ukupnih 5:0 prošao u finale gdje će vjerojatno igrati s Barcelonom koja večeras brani prednost od 2:0 u San Sebastianu.

ATLETICO MADRID - REAL MADRID 0-2 (Ronaldo 7-11m, 16-11m; 0-3)

KRAJ UTAKMICE

84. minuta - Casillas je briljantno obranio udarac Sose!

73. minuta - Prva šansa nakon dugo vremena. Carvajal je sjajno uposlio Ronalda, a Aranzubía je obranio njegov udarac iz blizine i spriječio da dođe do hat-tricka.

66. minuta - Ancelotti je odlučio odmoriti Luku Modrića i zamijeniti ga Casemirom. Inače, na terenu se ne događa ništa..

Inače, Ronaldo je na kraju prvog dijela dobio upaljačem u glavu! Naravno, previjao se po travnjaku, ali ubrzo se ustao i otišao u svlačionicu.

Počelo je nastavku.

KRAJ PRVOG DIJELA!

30. minuta - Real je potpuno umrtvio igru, a Atletico izgleda kao da se predao. Modrić i Xabi Alonso potpuno kontroliraju situaciju na terenu.

16. minuta - Ronaldo je ponovno precizan, Real vodi 2-0.



Goal Cristiano Ronaldo - Atletico Madrid 0-2... by Bein2014

15. minuta - Novi jedanaesterac za Real, Insua je pokosio Balea.

13. minuta - Raul Garcia je opalio sa 17 metara i pogodio vratnicu!

11. minuta - Illarramendi je ubacio s desne strane, Ronaldo je bio najviši u skoku, ali je pucao pokraj gola.

7. minuta - Ronaldo je bio siguran izvođač!



Atlético de Madrid - Real Madrid (Copa) 0-1... by realmadridplay

6. minuta - Jedanaesterac za Real! Manquillo je s leđa nespretno sapleo Ronalda.

Utakmica je počela!

ATLETICO: Casillas; Carvajal, Varane, Ramos, Arbeloa; Xabi Alonso, ModriĆ, Illarramendi; Ronaldo, Isco, Bale.

REAL: Aranzubía; Manquillo, Alderweireld, Miranda, Insúa; Koke, Mario Suárez, Diego Ribas, José Sosa; Cebolla Rodríguez, Raúl García.

Svaka stranica 'trokuta' ima lagan zadatak u 'Pitagorinom poučku' idućeg vikenda. Atletico na svom terenu dočekuje Valladolid, kao i Barcelona Rayo Vallecano. Sve osim čistih 'jedinica' bila bi senzacija. Real Madrid, pak, ide nekoliko kvartova dalje, na Colliseum Alfonso Perez, protivnik - Getafe. Zvuči neugodno, no radi se o dva kluba s uskom suradnjom i prijateljskim odnosom, iako su domaćini znali zapapriti Kraljevskom klubu s vremena na vrijeme. No, prije toga, danas s početkom u 21 sat, Vicente Calderon je poprište uzvrata kup susreta. Vjerojatno nitko ne vjeruje u nadoknađivanje trostrukog zaostatka, osim možda Atletica.

- Nikada se nećemo predati - kaže Arda Turan.

Iako, Simeoneu bi pametnije bilo izrotirati momčad nego ganjati iznenađenje...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:38