KAPETAN OSIJEKA

Vida: To je meč sezone, Dinamo čekamo godinu dana

Vida će u subotu povesti Osijek protiv Dinama. Moglo je biti obratno
Osijek, 271009.Stadion Gradski vrt,1/8 Hrvatskog nogometnog kupa.NK Osijek-NK Inter. Domagoj Vida (Os) i Tomislav Ceraj ( 2,Int).Foto: Vlado Kos / Cropix
 Vlado Kos / Cropix

OSIJEK - Da je zimus bilo po Mamićevu, kapetan NK Osijeka u subotu bi u Gradskom vrtu igrao u modrom dresu. No, kako je između ponude dopredsjednika zagrebačkog kluba i potražnje Osijeka ostao jaz od milijun i pol eura, mladi reprezentativac Hrvatske Domagoj Vida u 19. će kolu Prve HNL povesti bijelo-plave protiv Dinama.

- Ne opterećuje me ta situacija ni koliko je, što se kaže, crno pod noktom. Nije ni kada je priča o transferu bila aktualna, a ni sada. To je jednostavno stvar koja je iza mene, koja neće imati utjecaja na utakmicu, čak ni motiv više - počeo je Vida i dodao da motiva protiv Dinama ionako ne manjka.

- Ponovit ću samo ono što sam već rekao. Žao mi je što sam propustio utakmicu mlade reprezentacije u Francuskoj, strašno žao. I ne znam kako bih se osjećao da sam morao pauzirati i protiv Dinama. To je, osim što je početak polusezone pred našom publikom, i najveća utakmica sezone. Igranje kod kuće protiv Dinama je ono što se čeka godinu dana - nastavio je kapetan Osijeka, ne želeći se osvrtati ni na cijenu od milijun i pol eura, koliko je Dinamo, upola manje od tražene odštete, nudio Osijeku za njega.

- O cijeni, tržišnim uvjetima, bilo čemu takvom, nikada nisam vodio brigu. Na meni je odigrati najbolju utakmicu, zaustaviti prodore Dinama prema našem golu.

Postoji šansa da se u tome nađe “oči u oči” s dojučerašnjim suigračem Karlom Primorcem. Dobri su prijatelji. Napokon, Karlova djevojka je i upoznala Vidu s njegovom današnjom izabranicom Dunjom Novalić, odbojkašicom i kćerkom pokojnog gazde Novalića.

- Nismo se Karlo i ja čuli ovih dana. Iskreno, mobitel mi je pokvaren, tako da ne zovem, niti me itko zove. Ali, bit će čudno. U najmanju ruku bit će nesvakidašnje budem li čuvao Primorca u subotu. Ali, i to je posao profesionalca - zaključio je kapetan Osijeka Vida.

Nogometaši Osijeka nemaju odveć velikih kadrovskih problema uoči Dinama. Poslije odrađenih suspenzija u sastav i obranu se vraćaju Vida i Pranjić, debitirat će Stojkić kao lijevi bek. Šoršu čeka mjesto u veznoj liniji, pitanje napadača i njihova broja, a u svrhu veće ofenzivnosti na gol “modrih” trener Tomislav Steinbrückner rješavat će uoči susreta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:33