HVALE GA MEDIJI

VELIKI USPON IVANA RAKITIĆA Xavi je u hrvatskom igraču dobio dostojnog nasljednika

Svojim dolaskom Rakitić je oživo ostarjelu vezni red Blaugrane i učino ga opasnijim

Ususret finalu Lige prvaka između Barcelone i Juventusa, svjetski mediji sjetili su se i našeg Ivana Raktića kojeg mahom ističu kao neopjevanog junaka Blaugrane.

Prije dva dana veliki tekst o njemu objavio je američki sportski portal Bleacher Report, a u protekla 24 sata pridružili su im se i Footbal Espana te just-football.com.

U tekstu za Footbal Espanú piše se o konstantnom usponu Rakitića. Podsjeća se da je u Barcelonu došao za 20 milijuna eura prošlog ljeta, a njihove navijače već je razveselio odličnim parijama protiv Reala u dresu Seville. Autor hvali Ivanovu svestranost i dinamičnost u igri, kao i činjenicu da može obavljati funkciju ofenzivnog i defanzivnog veznog igrača, ovisno o potrebi. Posebice se pak divi njegovim nevjerojatnim asistencijama, za koje piše da oduzimaju dah gledateljima.

Naglašena je i Rakitićeva konzistentnost i sveprisutnost u redovima Barcelone. U prvenstvu je igrao 32 utakmice (23 je počeo), dok je u Ligi prvaka igrao u njih 11, od čega je u čak 10 bio starter. Sa sedam golova, osam asista i najvažnije od svega, pouzdanom igrom te stvaranjem šansi za suigrače, zagarantirao je mjesto u najvažnjim utakmicama.

Na kraju teksta Ivana se uspoređuje s Fabregasom, za kojeg se podsjeća da je znao pasti u formi u ključnim dijelovima sezone, taman oko prijelaza godine. Rakitić tih problema nije imao te da je svom klubu pružio sigurnost i odlučnost u trenucima kad se vodila bitka za trofeje, zaključuje autor teksta.

Još više komplimenata je na Ivanov račun zasuo portal just-footbal.com. Oni navode kako je hrvatski reprezentativac dostojan nasljednik Xavija te da je svojim dolaskom oživo ostarjelu vezu Blaugrane i učino je opasnijom.

U tekstu se posebno analizira direktniji, okomiti pristup igri Rakitića, koji nije toliko opsjednut postulatima tiki-take koji su počeli vući igru katalonskog diva unazad.

Pohvala, u svakom slučaju, ne fali, a kamo sreće da ih Rakitić sve potvrdi odličnom partijom protiv Juventusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:32