NEMA PRODAJE

Veliki posao je transfer Ibričića za 6 milijuna eura

Na Poljudu su izvjesili natpis ‘nema prodaje’. Hoće li se te politike držati i na ljeto?
Split, 070410.Stadion Poljud.Uzvratna polufinalna nogometna utakmica Hrvatskog kupa izmedju Hajduka i Dinama.Na fotografiji: Senijad Ibricic slavi postignuti pogodak.Foto: Duje Klaric / CROPIX
 Duje Klaric / CROPIX

Iz Hajduka najavljuju da ovog ljeta neće biti rasprodaje igrača jer je želja čelništva kluba da u sezoni u kojoj se slavi stoti rođendan momčad bude jaka kako bi se mogla s Dinamom boriti za titulu prvaka, ali i učiniti iskorak u Europi.

Hajduk će se najbolje pojačati ako zadrži ovu momčad na okupu jer na tržištu HNL-a teško je pronaći igrače koji će predstavljati pravo pojačanje, a financijska situacija ne ostavlja previše prostora za skupe akvizicije iz inozemstva.

Turci vrebaju Strinića

Ipak, izvjesno je da će transfera biti, i to najprije izlaznih, s Poljuda prema inozemstvu.

Najtraženija roba u izlogu je Senijad Ibričić, 24-godišnji veznjak, reprezentativac BiH, koji iza sebe ima izvrsnu sezonu u kojoj je zabio čak 22 gola. Iako je potpisao novi ugovor do 2014. godine, Ibričić ima ponudu Rubina i teško da će ga Splićani zadržati ako Rusi budu spremni platiti šest milijuna eura odštete. Nijedan drugi igrač iz aktualnog kadra Hajduka ne može postići ni približno takvu cijenu.

Inozemnim kupcima je zanimljiv Ivan Strinić. Njegov transfer mogao bi dosegnuti iznos od 1,5 milijuna eura, a kupac bi mogao biti turski Genclerbirligi koji želi angažirati Juricu Buljata, 23-godišnjeg stopera, također novopečenog reprezentativca. Buljatova cijena vrti se oko 700.000 eura, a na Poljudu zasad odgovaraju da je to premalo.

Moguće je da se dogodi još poneki transfer, moguća je prodaja Borisa Pandže, 22-godišnjeg stopera koji je već imao neke ponude. Kao i pričuvni vratar 26-godišnji Vjeko Tomić koji ne može ugrabiti prigodu pored reprezentativca Danijela Subašića.

Odlazi li Mario Tičinović?

Najavljena je mogućnost da s Poljuda ode i Mario Tičinović, 18-godišnjak koji je nezadovoljan statusom, ali Hajduk mu nudi novi ugovor.

Ostaje vidjeti kako će se rasplesti situacija oko Marka Livaje, 16-godšnjeg napadača koji bi u slučaju odlaska u Inter mogao Hajduku uprihoditi odštetu od najmanje 300.000 eura. Ljeto će, kao i dosad, biti zanimljivo kad su transferi u pitanju...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:26