TEŠKA OZLJEDA

Vedran Runje završio sezonu zbog loma rebra

Vratar nacionalne momčadi izvan pogona do kraja sezone zbog teške ozljede
Brezice, 121109.Igraliste u Brezicama.Trening Hrvatske nogometne reprezentacije pred prijateljsku utakmicu protiv Linhenstajna koja se igra u subotu 14.11.09. u Vinkovcima.Na slici: Golman reprezentacije Vedran Runje.Foto: Nenad Dugi / CROPIX
 Nenad Dugi / CROPIX

ZAGREB - Vedran Runje propustit će ostatak sezone, nakon što mu je dijagnosticiran lom rebra. Vratar Lensa i nacionalne momčadi ozlijedio se u polufinalnom dvoboju francuskog kupa, u kojem je njegova momčad u produžetku poražena od Monaca. Runje je iz jednog duela izašao načet, ali u “jednom komadu” i uspio je odraditi svih 120 minuta na vratima Lensa. Dan kasnije, međutim, ustanovljena je teška ozljeda.

Prve prognoze kažu da je Bilićev prvi vratar osuđen na dužu rehabilitaciju, što znači da se u pogon može vratiti tek na klupskim pripremama za sljedeću sezonu. Izvjesno je da će se izbornik za tri svibanjske akcije (utakmice s Austrijom, Walesom i Estonijom) morati okrenuti nekim drugim rješenjima. Danijel Subašić slovi kao prvi Runjin sekundant, a pozivnicu bi mogao dobiti i mladi Matej Delač.

- Prema dosadašnjim iskustvima, oporavak od takvih ozljeda traje najmanje četiri do pet tjedana. Moramo pričekati precizne dijagnostičke podatke iz Lensa, ali prve vijesti nisu ohrabrujuće - komentirao je liječnik reprezentacije dr. Jurica Rakić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:53