KOVAČ ODGODIO TRENING

VATRENI STIGLI U BRAZIL Jake policijske snage i Sammirovi rođaci kao odbor za doček Hrvatima!

Hrvatima je trebalo 16 sati da stignu do kampa, tako da je Kovač odgodio trening
 Srđan Vrančić / CROPIX

Hrvatski nogometaši u Praia do Forte stigli su pet minuta do 18 sati po lokalnom vremenu, iliti pet do 23 po našem. Za razliku od ranijih situacija stanovnici baze Vatrenih nisu imali priliku pozdraviti goste jer trening koji je bio predviđen u 19 sati je otkazan.

Niko Kovač odlučio se samo za fintess u okviru hotela Tivoli. Nakon 16 sati puta Kockasti su sletjeli u Salvador nešto iza 16, te dobili jaku pratnju policije. Autobus na kojem stoji slogan "S vatrom u srcima za Hrvatsku, svi kao jedan", dopraćen je u hotelski kompleks sa sedam policijskih motocikala i šest automobila ili kombija, a još tri auta i motora blokirala su prolaz. Kraj ulaza, osim novinara i snimatelja, nije bilo gotovo nikoga. Prije toga u zračnoj luci dočekalo ih je tridesetak domaćih ljudi, među njima i Sammirov otac i nekoliko rođaka.

Prvi treninga tako će biti danas u 10 sati (15 po hrvatskom vremenu!).

Praia do Forte do sinoć je okićena brojnim brazilskom zastavicama i amblemima Mundiala, kao i porukama dobrodošlice Hrvatima. U listu A Tarde čak je objavljen i kratki tečaj hrvatskoj jezika.

No, jasno je ovdašnje ljude zanima jedino uspjeh Brazila, što je i normalno. Ili kako nam je kazao jedan od radnika na plaži "Vama ugodan boravak, za Brazilu pobjeda 3:0". Otvoreni trening, dakle predviđeno druženje s građanima planiran je 7. lipnja (subota).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:25