BAVARSKI JUNACI

Van Gaal: Olića nikad nisam otpisao

'Pitajte o Mourinhu! Što želite čuti? Da je kreten? Da ne zna? Nije. Nije kreten i zna. Odličan je trener. Ja vam samo mogu obećati da ćemo se boriti do kraja. I napadati'
 AFP

Posljednji trening za javnost uoči subotnjeg finala Lige prvaka, stotine kamera i bliceva, još više desetaka novinara željnih onog pravog Louisa van Gaala, onog u elementu, kad se ne gasi, a Nizozemac - šuti. I tako dva sata.

- Ma pričekajte još malo. Uvijek poludi na kraju.

Van Gaal ostaje, Mourinho odlazi

Nismo trebali još dugo čekati. Pojavio se. Onaj pravi van Gaal. Tamo na sredini igrališta okupio je igrače oko sebe i krenulo je ribanje. Naš Danijel Pranjić bio mu je najbliži. Nismo poželjeli biti u njegovoj koži. Orilo se na sve strane “kako nisi shvatio, kako ne možeš preciznije?”. Drugi je na red došao Mario Gomez “ne možeš zabiti ni u snu, što ti je, čovječe?”, pa Anatolij Timoščuk “zar ne vidiš kako to radi Van Bommel?”, pa Bastian Schweinsteiger “ti ćeš igrati neko finale?”... Izredali su se. Ne svi. Ali dovoljno im je bilo čuti i porcije kolega...

- Arogantan? Pa nije loša osobnost trenera biti arogantan - nakon “ispucavanja” glasnica na terenu, sasvim mirno će Van Gaal.

Van Gaal uživa u svakoj riječi priče o njegovim igračima.

- Uvjeren sam da možemo igrati još bolje. Da ni iz daleka nismo dostigli maksimum.

Je li posumnjao i u jednom trenutku danas najveće Bayernove sezone?

- Nikada. Govorio sam u listopadu i studenome da vjerujem, govorio sam da će biti bolje i bivalo je bolje...

Subota?

- Nakon subote će biti nedjelja - nastavio je u istom tonu Nizozemac.

- Hajde, pitajte me. Pitajte o Mourinhu! Što želite čuti? Da je kreten? Da ne zna? Nije. Nije kreten i zna. Odličan je trener. Ja vam samo mogu obećati da ćemo se boriti do kraja. I napadati. Nema zatvaranja. Ovo je finale Lige prvaka, moraš riskirati.

Koji ga je igrač ove sezone najviše iznenadio?

- Olić je sigurno na vrhu. Iako ih ima nekoliko. Evo, primjerice, danas je prvi put zakasnio na ručak. Baš me iznenadio.

Ne može taj Van Gaal nikako ozbiljno... Iako je ovo za kašnjenje bila istina.

- Ne, doista, inače je točan. Radi uvijek 100%. On i slobodnim danima dolazi na treninge. Ima strast kao nijedan igrač na ovome svijetu. I zna zabijati golove. I još nešto, nije bila istina da sam ga otpisivao. Ja ga samo i jednostavno nisam poznavao. Trebalo mi je vremena da vidim njegove mogućnosti. Mislim da je to sasvim normalna stvar.

A drugi Hrvat? Danijel Pranjić?

- On je sasvim drugačija priča od Olića. Ovako - prvo sam se ponadao da će moći igrati lijevog bočnog, ne lijevog veznog kao u Heerenveenu. Ali sam shvatio da to nije dobro za moju ekipu. I onda sam ga stavio na srednjeg veznog i na njegovu žalost mora konkurirati Schweinsteigeru. A Schweini je bolji. Žao mi je, zato ne igra. Iako, kada je igrao, super je napravio svoj posao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:51