POGLED S KLUPE

Van Gaal iznenađen Interom

Moram priznati da me iznenadila napadačka, jaka napadačka formacija Intera. Bili su ofenzivni i kreativni, makar smo mi stvorili koju šansu više od njih - kaže Van Gaal
 AFP

U reprizi prošlogodišnjeg finala nogometne Lige prvaka Bayern je na San Siru pobijedio milanski Inter 1-0, ovom prilikom u prvoj utakmici osmine finala ovogodišnjeg natjecanja. Utakmica je odlučena u posljednjoj minuti ogleda kada je Mario Gomez iskoristio nespretnu reakciju Interova vratara Julija Cesara i odbijenu loptu pospremio u domaću mrežu. Time su šanse Bayerna u uzvratu daleko veće za prolaz.

- Moram priznati da me iznenadila napadačka, jaka napadačka formacija Intera. Bili su ofenzivni i kreativni, makar smo mi, mislim, stvorili koju šansu više od njih - rekao je poslije utakmice trener Bavaraca Louis van Gaal i nastavio:

- Imali smo na kraju i malo sreće, ali nagrada je to za našu odličnu predstavu u drugom poluvremenu. No, ponavljam, Inter je bio odličan i sreća što je dobar dan imao i naš vratar Thomas Kraft.

S druge strane, Leonardo, trener Intera, i dalje misli da njegova momčad ima šanse za prolaz u četvrtfinale.

- To je nesreća, ali znamo se nositi s tim. Najbitnije je da se ne bojimo Bayern. I ne bojimo se, s takvim ćemo stavom istrčati i u Münchenu - rekao je Leonardo i nastavio:

- Ako odigramo kao što smo igrali ovu prvu utakmicu imamo šanse. Naravno, u uzvratu treba i zabiti neku od brojnih prilika, no nemam pravo zamjerati svojim igračima na bilo čemu. Ime kluba koji će proći u četvrtfinale i dalje je otvoreno, kao i prva utakmica koja je mogla završiti na posve drugačiji način - zaključio je Brazilac ne želeći svaljivati bilo kakvu odgovornost na svog vratara Julia Cesara kojem je ispala lopta koju je kasnije Gomez pretvorio u jedini gol.

Sir Alex: Ovo je bila grozna utakmica za gledanje

Iako se kući vraća s remijem (0-0) koji ga čini favoritom u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Marseillea, menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson nije zadovoljan ishodom utakmice na Velodromeu...

- Ovaj bi se rezultat mogao pokazati iznimno opasnim ako primimo gol kod kuće. U ovoj fazi natjecanja pogodak u gostima je iznimno bitan, tako da sam zabrinut. No, naša je namjera dobiti uzvratnu utakmicu, a s pobjedom sigurno idemo dalje. Mislim da imamo dobre šanse - rekao je škotski stručnjak.

- Marseille je učinio sve da ne primi gol. Bio je iznimno jak u obrani, vrlo moćan. No, nije nam napravio puno problema pred našim golom. Ništa se, iskreno, nije dogodilo i mislim da to baš i nije bila dobra utakmica za gledanje - dodao je škotski stručnjak.

Uzvratna utakmica na Old Traffordu igra se 15. ožujka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 03:29